Novák Katalin lemondása és K. Endre kegyelmi ügye kapcsán több alkalommal megszólalt Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje, és érdekes állításokat fogalmazott meg arról, hogyan került "néhány család kezébe" az ország. Magyar Péter személyével itt és most nem kívánunk törődni, azzal sem, hogy mi a motivációja vagy mi nem, mindenesetre a jelenség valós, amiről beszél. Egyik olvasónktól olyan információkat kaptunk, amelyekről úgy gondoljuk, beilleszthető ebbe a témakörbe.
Mint ismeretes, a "nemzet gázszerelője", Mészáros Lőrinc megkaparintotta az energiaszektor és szolgálatószektor jelentősebb szereplőit. Ez pedig nem hozott túl sok pozitív változást. A rezsicsökkentésnek nevezett szemfényvesztés egyik kulcsa az ún. "rendszerhasználati díj". Ebben van a nagy üzlet. Mármint Mészáros Lőrinc számára.
- Tudjuk, hogy amióta a nemzet gázszerelője, vagy inkább a nemzet strómanja megkaparintotta az E-on és a Titász rendszereit, meg egy csomó mást is, attól a pillanattól kezdve a rendszerhasználati díjakat többszörösére emelték, amivel egy olyan mértékű "passzív jövedelemhez" jutottak, amely a bevételeik legnagyobb részét teszi ki - mutat rá olvasónk.
Bár a sajtó országos szinten foglalkozott e kérdéssel már 2022-ben is, változás azóta sem történt.
- Mellékelem adaléknak egy-egy friss E-on és MVM-es áramszámla részletezőjét is, amelyekből egyértelműen látszik a pofátlan lehúzás mértéke. Az MVM-es számlánál például jól látszik, hogy a rendszerhasználati díj nagyobb tételt tesz ki, mint maga az energiadíj - részletezte.
A számok önmagukért beszélnek:
Zoom
Zoom
L. J. - Kuruc.info