Felmérték az európai városlakók tapasztalatait az életminőségről, erről írt a sokszínűvidék.24.hu nevű portál. A felmérés 83 európai városra terjedt ki, és több tényezőt vizsgáltak. Köztük volt a közbiztonság is.
Zoom
Ezek alapján a legveszélyesebbek közé tartozik Róma, Athén, Nápoly, Szófia, Miskolc, Ostrava, Isztambul, Liege és Marseille is. Igen, jól látjuk, hazánk is "büszkélkedhet" egy várossal, ez pedig Miskolc.
Nem tudom, fel kell-e tenni a kérdést, vajon mi lehet az oka annak, hogy Miskolc is ott van a listán. Nyilván teljesen egyértelmű a válasz. Ha szét kéne választanunk két csoportra a fent felsorolt városokat, hol mely csoportok miatt nagyobb a bűnözés, akkor azt mondhatjuk, hogy vélhetően a migránsok miatt Róma, Athén és Nápoly, de szintén arab és afrikai sokadik generációs bevándorlók miatt élehetetlen például Liege és Marseille, míg Szófia, Ostrava és Miskolc pedig olyan városok, ahol magas a cigányság számaránya.
Hogy mennyire nem tippelgetésről van szó, azon túl, hogy Miskolcot tényleg nem kell bemutatni, érdemes rákeresni a csehországi Ostrava nevére az interneten, rögtön több találatot is kiad, miszerint heves "romellenes tüntetések" voltak pár éve a városban. Nyilván ez sem ok nélküli. Lakosságarányosan pedig vélhetően Bulgária rendelkezik a legnagyobb cigány populációval, így nem szorul magyarázatra Szófia helye sem a listán.
Ezek pusztán a tények, lehet címkézni és rasszizmust kiabálni, de az igazság attól még igazság marad.
Lantos János - Kuruc.info