"Első kézből tudja" Rákay "Philip", hogy Orbán Viktor a sopronbánfalvai kormányülés szünetében, egy sajtószemléből szerzett tudomást arról, hogy Novák Katalin kegyelmet adott K., azaz Kónya Endrének, a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatója bűntársának – erről a producer a Telexnek adott interjújában beszélt.
Zoom
Hozzátette: "Az azért megdöbbentő, hogy végig lehet vinni egy ilyen ügyet úgy, hogy arról a miniszterelnöknek semmiféle tudomása sincs. Szerintem ez valahol dermesztő, mert ilyen politikai hibákat nem lehet véteni."
Rákay azt is mondta, hogy az volt a minimum, hogy Novák lemond, de ezt már az ügy kirobbanását követően, hétfőn meg kellett volna tennie, és hogy Novák a tettével "zárójelbe tette (…) azt a családtámogatási rendszert, amit a világ bármely részéről meg lehetett süvegelni (…) és aláásta a Fidesz fundamentumát".
A producer szerint a kegyelmi ügy komoly traumát és feszültséget okozott a "jobboldalon" (értsd: a fideszesek körében - a szerk.), mert nem értik, hogy pont Novák Katalin hogyan hibázhatott ekkorát.
Ezért is fáj nagyon, amikor szerintem teljesen aljas és jogtalan módon pedofideszezik a Fideszt, mert azért egy teljes politikai közösségre vagy akár Novák Katalinra ráhúzni, aki persze gigantikus hibát követett el, de azért nem gondolnám, hogy ő pedofiltámogató lenne… föl sem merül, csak amikor egy ilyen politikai bélyeg megérkezik, az persze, hogy megrázza a tábort.
Balog Zoltánnal kapcsolatban annyit mondott, ő nem akar beleszólni a reformátusok ügyeibe, de "egyszer mindenkinek el kell majd számolnia a lelkiismeretével, eljön az a pillanat".
Azt szemenszedett hazugságnak tartja, hogy a baloldali vélemények nem tudnak eljutni az emberekhez, "nézzük már meg a köztévé nézettségét, és hasonlítsuk össze a legnépszerűbb Youtube-csatornák egy-egy videóinak nézettségével", és továbbra is azt gondolja, hogy a baloldal túlreprezentált.
"[M]iért ne lehetnének egyébként olyan jobboldali médiumok, amelyek nem szócsőként, hanem egyszerűen ugyanazt a kormányzati narratívát képviselve, abban tökéletesen hívőként fogalmazhatnának meg anyagokat? Én ebben nem látok semmiféle ördögtől valót."
A kultúrával kapcsolatban kijelentette, ő az összes filmes díjat politikainak tartja, miközben "szinte csak" olyan alkotók kapnak állami támogatásokat, akik kritizálják a kormányt. Ha ő politikus lenne, "sokkal durvábban" csinálná – tette hozzá Rákay.
(24 nyomán)