„A pártpolitikai megállapodások és háttéralkuk helyett az elvégzendő közösségépítési és szervezési munkán kell, hogy legyen a hangsúly” – írja Facebook-oldalán Berki Sándor országgyűlési képviselő.
Zoom
Még egy cigány is elégedetlen a munkájukkal... (fotó: Fb)
A nógrádi politikus bejelentette: kilép a Párbeszédből, de továbbra is a frakció tagja marad.
„A kilépésem oka, hogy a párt olyan úton indult el, ami nem tükrözi eredeti céljait, és ez a párton belül olyan változásokat indított el, amivel nem tudtam azonosulni” – indokolta döntését Berki Facebookon.
Szerinte az ellenzéki pártoknak azon kellene dolgozniuk, hogy visszaszerezzék a régen elvesztett bástyákat vidéken. Úgy látja, jelenleg nincsen párt, amely ezt a munkát komolyan gondolná, de azt reméli, hogy ez hamarosan változni fog. „A helyzetet jól szemlélteti, hogy 2022-ben vidéken mindösszesen 2 egyéni választókerületben győzött ellenzéki jelölt, a kormányváltáshoz pedig elengedhetetlen a vidéki építkezés” – írta.
A következő időszakban erre a munkára fókuszálna Nógrádban, és reméli, hogy országosan minél többen követik a példát, és elvégzik helyben a szükséges terepmunkát. Bár a párttól elköszönt, a frakcióból nem lép ki, mert Mellár Tamással együtt elégedett azzal az iránnyal, amit az új frakcióvezető, Tordai Bence képvisel.
(Telex nyomán)