A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) lecsapott egy Budapesten tevékenykedő szerb-magyar bűnszervezetre, 750 millió forintnyi amfetaminolajat, marihuánát, hasist és kokaint találtak több ingatlanban.
A KR NNI azt közölte csütörtökön a Police.hu oldalon, hogy 2023 nyara óta folytattak nyomozást egy nemzetközi kábítószer-kereskedő bűnszervezettel szemben. A nyomozók március 11-én fogtak el egy szerb férfit a Röszke-Horgos határátkelőnél - tették hozzá.
A nyomozók kutatást tartottak a férfihoz köthető három fővárosi ingatlanban, két lakást és egy garázst vizsgáltak át, és az Árnyas utcában lévő kocsitároló több mint 600 millió forintnak megfelelő kábítószert rejtett: több mint 20 liter amfetaminolajat és közel 90 kilogramm marihuánát.
Ezután egy magyar és két szerb férfit is elfogtak április 7-én Budapesten: a magyar férfit a XIII., az egyik szerbet a XI., míg társát az V. kerületben. A két szerb férfi elfogását a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei hajtották végre - írták.
Ingatlanaik átvizsgálásakor a nyomozók több kilogramm hasist és kokaint, illetve prés- és fóliázógépeket, digitális mérlegeket, valamint nejlonzacskókat találtak.
A három férfitól összesen 27 kilogramm drogot foglaltak le a nyomozók, amelynek feketepiaci értéke közel 150 millió forint - olvasható a közleményben.
A rendőrök az elfogott bűnözőket kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, jelenleg mind a négyen letartóztatásban vannak.
Közölték azt is, hogy egyik magyar társuknak sikerült megszöknie a hatóság elől, jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, ezért ellene belföldi, nemzetközi, illetve európai elfogatóparancsot adtak ki.
(MTI)