A Media1 több, egymástól független forrásból származó információi szerint távozik a hvg szerkesztőségéből Rovó Attila és Windisch Judit – egyikük nagyjából egy, másikuk két hete jelentette be a cégnél, hogy távoznak. A lap úgy tudja, és ezt több, egymástól független forrásuk is megerősítette, hogy a 444-hez igazolnak.
A távozó Rovó Attila a hvg Itthon (belföld) rovatának volt a vezetője, míg Windisch Judit napi turnusvezetőként számított Nagy Iván Zsolt felelős szerkesztő, a portál első embere egyik legfontosabb jobbkezének. Rovó tavaly érkezett a hvg-hez, előtte a Telexnél volt főszerkesztő-helyettes, ahonnan az ott kialakult belső csatározások idején távozott. (Rovó egyébként az egyik alapítója is volt a Telexnek.)
A hvg legfőbb vezetője is távozhat, és Dezső András esetében is felmerült
Tegnap állítólag azt mondta a kollégáinak Nagy Iván Zsolt, a hvg és hvg360 felelős szerkesztője, hogy felmondott. Ellentmondásos információk vannak arról, hogy hivatalos felmondásra is sor került-e már részéről.
A Media1 úgy tudja, hogy Dezső András, a Magyar Péter által lepropagandistázott, de az iparág több képviselője által szolidaritást vállaló nyilatkozatokkal védelembe vett Pulitzer-emlékdíjas oknyomozó újságíró esetében is felmerült a távozás. (A hvg szintén kiállt Dezső mellett, Magyar Péter utólag elnézést kért Dezsőtől a propagandistázásért.)
Dezső nem kívánt nyilatkozni a lapnak, így sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta a lehetséges távozásával kapcsolatban több, egymástól független forrásból is terjedő híreket.
A Media1 információi szerint a távozások összefüggésben vannak a Magyar Péter-ügy kapcsán felmerülő szervezeti problémákkal.
Frissítés: Dezső is otthagyja a "szájtot"
A HVG Kiadó közleménye:
A HVG vezetősége a napokban döntött a hetilap, a hvg.hu és a hvg360 szerkesztőségi integrációjának felgyorsításáról. Az alapelvek kidolgozása a napokban kezdődött, s a pontos működési rend kialakítására a következő hónapokban kerül sor. Az integrációtól hatékonyabb működést, az exkluzív, minőségi tartalom bővülését és a párhuzamosságok megszűnését várja a kiadó és a szerkesztőség.
A következő hetekben jelentős személyi változások is várhatók a szerkesztőség életében. A változások szükségességét jelzi, hogy az év második felétől távozik a szájt éléről Nagy Iván Zsolt felelős szerkesztő, és felmondási idejük letöltése után Windisch Judit és Rovó Attila rovatvezető is. Továbbá elhagyja a HVG szerkesztőségét Dezső András, a lap egyik meghatározó munkatársa.
A HVG kiadója minden távozónak köszöni, hogy eddigi munkájával hozzájárult az online és a print kiadványok sikeréhez, és a független újságírás értékeinek megőrzéséhez, egyben sok sikert kíván nekik a továbbiakban.
A távozó kollégák pótlására a kiadó megteszi a szükséges lépéseket. A hvg.hu és a hvg360 vezetését átmenetileg Gergely Márton, a hetilap felelős szerkesztője veszi át július elsejétől, és így a HVG kiadványainak megbízott főszerkesztője lesz az integrációs folyamat lezárulásáig.