A Zala Vármegyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival és nővel szemben, akik egy Nagykanizsa környéki kistelepülésen lévő lakóházában bántalmazták, majd késsel megölték ismerősüket.
A 36 éves - többszörösen büntetett előéletű férfi - és 19 éves barátnője rokoni viszonyban álltak a Nagykanizsa környéki kistelepülésen élő férfival, mindketten többször is jártak nála. A vádlottak 2023. január 9-én délelőtt Nagykanizsán sétálgattak, amelynek során arról beszélgettek, hogy pénzt kellene szerezniük ahhoz, hogy együtt albérletbe tudjanak költözni. A férfi felvetette, hogy az anyósa barátjának biztosan sok pénze van a bankszámláján, amelyet meg kellene szerezniük. A férfi és társa megegyeztek abban, hogy este elmennek a sértetthez, kicsalják őt az udvarra, ahol leütik, majd erőszakkal megszerzik a bankkártyaadatait.
Aznap este meg is jelentek a sértett lakóházánál, ahol a férfi lekapcsolta a villanyórát, hogy ezzel a sértettet az udvarra csalja. Eközben a barátnője egy farakás takarásában figyelte a környéket. Amikor a sértett kilépett az udvarra, a férfi egy 80 cm hosszúságú fémcsővel fejbe ütötte áldozatát, aki ettől elesett. A földre eső sértettet a férfi tovább bántalmazta, több alkalommal ököllel fejbe ütötte.
Zoom
Ezt követően az elkövetők bevonszolták a házba a magatehetetlen sértettet, ahol a férfi már egy konyhakést vett a kezébe, és, amíg társa értékek után kutatott a lakásban, a földön fekvő, félig magához tért sértett nyakát és mellkasát többször megszúrta. A sértett ezt követően rövid időn belül életét vesztette.
A vádlottak ezt követően magukhoz vették a sértett laptopját, és a garázsból elvitték a személygépkocsiját, amivel a reggeli órákban Baranya vármegyébe mentek egy ismerősükhöz, hogy rajta keresztül próbálják a személygépkocsit értékesíteni.
A Zala Vármegyei Főügyészség többszörösen minősített emberölés bűntette miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő férfival és nővel szemben a Zalaegerszegi Törvényszéken - közölték honlapjukon.