Érdekes jelenetek játszódtak le parlamentben. Mint ismeretes, szombaton több ezres antiglobalista tüntetést tartott a Mi Hazánk és több civil szervezet, tiltakoztak a WHO pandémiaszerződése ellen, amit a kormány támogatott, ellenezték a vendégmunkások beáramlására épülő gazdaságpolitikát, és kiálltak a készpénzhasználat alkotmányos joga mellett.
Toroczkai László pártelnök fel is vetette az Országgyűlésben e témákat. Amolyan szokásos fideszes "válasz" érkezett, mégpedig Fónagy János államtitkár részéről.
- A WHO-nál szóba sem került, se a WHO-nál, se a kormánynál az említett állásfoglalásnak az igénye - zárta rövidre a kérdést Fónagy. A vendégmunkásokról sem mondott több érdemit, szerinte "szigorú szabályok" (a valóság azonban más) vonatkoznak a vendégmunkások alkalmazására, csak meghatározott időre és feltételekkel vállalhatnak munkát, ha bizonyítottan nem találtak magyar munkavállalót az adott álláshelyre. Így színezte ki a valóságot.
Zoom
Volt aztán egy másik ügy is, ami terítékre került, ezt az LMP-s Kanász-Nagy Máté vetette fel (más kérdés, hogy az LMP is a globalista tömb része). Kiderült, hogy az iváncsai akkumulátorgyárból sok dolgozót rúgtak ki. Most úgy hírlik, persze ennek jó lesz még utána nézni, hogy vendégmunkásokról volt szó. Fónagy el is akarta ezzel intézni az egészet, mondván, "ilyen ez a kapitalizmus".
Csakhogy ez a kapitalizmus nem fog, és eddig sem válogatott, az elmúlt 1 évben rengeteg magyar dolgozót rúgtak ki pont azért, hogy vendégmunkásokat vegyenek fel a helyükre. Maradjunk annyiban, nagyon nem az a jellemző, hogy vendégmunkásokat küldenek el, kell a multiknak az olcsó munkaerő. Az egyik fő probléma pont a globális kapitalizmus embertelen működése, és az, hogy a Fidesz kiszolgálja a globális nagytőkét, és óriási károkat okoznak az ún. munkaerő-kölcsönzők is, akik adják-veszik a dolgozókat, akár a rabszolgákat. Iváncsán is azért történhetett meg ilyen könnyen a tömeges leépítés, mert kölcsönzött munkaerőről volt szó.
De van egy fontos különbség. A Magyarországon tartózkodó harmadik világbéli vendégmunkások egy-egy minősített munkaerő-kölcsönző céggel állnak szerződésben, az Iváncsáról kirúgottakat valószínűleg el fogják helyezni valahol máshol. És ott nyilván magyarokat fognak elküldeni azért, hogy nekik legyen helyük.
Ugyanis, ha egy magyar dolgozóra, aki munkaerő-kölcsönzős, miután kirúgták, nem az vár, hogy elhelyezik valahol máshol, hanem kereshet máshol munkát. Tehát megint oda jutunk vissza, hogy a Fidesz gazdaságpolitikája alapjaiban rossz, meg sem próbálnak olyan irányt venni, hogy ne vendégmunkásokra és a magyarok kivándorlására épüljön az egész, és ha mondjuk 1-2 héten belül (várható, hogy lesz ilyen) magyarokat rúgnak ki (amire Fónagy majd azt mondja, hogy ez nem is igazi kirúgás, hiszen csak megszűnt a kölcsönszerződés), arra is odavetheti cinikusan, hogy "ilyen ez a kapitalizmus". Mi pedig pont ebből nem kérünk.
Lantos János - Kuruc.info