A Fekete István Szabadegyetem májusi előadását dr. Csókay András világhírű idegsebész tartotta Krisztus a tudomány megváltója címmel. Az előadás záróakkordja gyanánt pedig a témához kapcsoló kiegészítéseket, a magzatvédelemmel kapcsolatos meglátásokat hallhattunk dr. Téglásy Imrétől, az Alfa Szövetség elnökétől, abortusztúlélőtől, aki többek között arról beszélt, hogy Magyarországon rendkívül mostohák a magzatvédelmi körülmények, azonban egész Európa is kihalásra áll, illetve Csókay Andrással együtt méltatta a Dúró Dóra és Novák Előd által kezdeményezett, majd sikeresen bevezetett szívhangrendeletet.
Zoom
Csókay rávilágított, hogy az orvostudományban és a gyógyászatban ugyanolyan fontos a krisztusi tanítás és Jézus személye, mint az élet többi területén. Ennek ellenére a politikatudomány és a természettudomány az a két legfőbb tudományág, ahol nem lehet kimondani a Názáreti Jézus nevét.
Minden igazságok tárháza ott van a lelkünk mélyében, ha vállaljuk érte a kreatív, rögös utat – mondta Csókay.
Csókay András számos kreatív, agysebészi ötletet szerzett imádságok révén, vagy éppen közben is. Ezek javarészt olyan találmányok, amelyek egyszerűen és kevés anyagi ráfordítással mentenek emberéleteket.
Magyarországon nehéz az orvosi lét, ha istenhívő az ember, és ez manifesztálódik a napi munkavégzés közben is – folytatta az agysebész.
Zoom
Csókay isteni sugallatra kezdett boncteremben is gyakorolni, itt is sok tudást elsajátított, azonban ezt mára sajnos a Honvédkórházban már betiltották, „köszönhetően” Bayer Zsolt nemtelen, rosszindulatú és vádaskodó cikkei miatt.
Ha hiszel az Úrban, bármi történik veled, az a javadra válik – idézi fel Szent Pál gondolatait Csókay András.
Meg kellene menteni az országot a farizeus, felületes kereszténységtől. Mivel átverik az embert, rosszabb, mint a pogányság – mondta az agysebész, cseppet sem leplezetten célozva azokra a közéleti szereplőkre, akik nemzeti mázban a magyarságot kútmérgezik.
Sokszor csak azért hazudnak, hogy jól érezzék magukat az emberek, miközben a hazugság jóval károsabb, mint a fájó igazság – mondta.
Ki kell irtani a haragot és a gyűlöletet a szívedből, csak akkor tudsz a jövőbe tekinteni – összegezte előadását a professzor.
Dr. Csókay András remek előadása nem csak tudományos, érdekfeszítő előadás volt, hanem lélekerősítés is, amelyre mindenkinek szüksége van, többek között a mindennapi harcokhoz is.
A Fekete István Szabadegyetem tavaszi szemeszteréből egy előadás maradt hátra, ez június 20-án esedékes, a szokásos 18 órától. Ekkor dr. Gulyás László történész professzor beszél majd a 20. századi magyar történelem kulcspontjairól.
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info