A Tisza Párt nyilvánosságra hozta honlapján, hogy 28 millió forintba került az április 6-án, a Kossuth téren megrendezett nagygyűlés. Azt is részletezték, hogy pontosan mire kellett költeni.
Zoom
Fotó: Szollár Zsófi / Index
A Tisza Párt oldalán közölték, hogy mivel nagy érdeklődés övezi rendezvényeik költség­vetését, a transzpa­rencia jegyében nyilvánossá teszik az április 6-i tüntetés költség­vetését. Tájékoztatásuk szerint
28 millió forintba került a nagygyűlés.
Azt is részletezték, hogy pontosan mire kellett költeni. A rendezvény finanszírozásának forrásáról azonban csak annyit írtak, hogy a fedezet „nagylelkű adományokból” jött össze.
A honlapon az áll, azért csak most tették közzé a részleteket, mert minden cég, amely részt vett a rendezvény lebonyolításában, 30 napos fizetési határidővel segítette törekvéseiket. Ezeket a számlákat mostanra egytől egyig kiegyenlítették, a közösségük nagylelkű adományainak köszönhetően – írták.
A különböző gyanúsításokkal ellentétben mi nem fogadunk el külföldi finanszírozást, és nem kötünk háttérmegállapodásokat. Továbbra is függetlenül, lépésről lépésre haladunk előre, a magyar nép támogatásával
– olvasható a honlapon.
Kiemelték, hogy az április 6-i rendezvényt még a Legyél a változás Egyesület finanszírozta, most viszont már a támogatóknak lehetősége van dönteni arról, hogy a Legyél a változás Egyesületet vagy a Tisza Pártot szeretnék-e támogatni.
A részletes költségvetés:
  • Biztonsági szolgáltatás 1 016 000 forint
  • Jogdíj: 1 179 951 forint
  • Közmű: 673 318 forint
  • Rendezvénytechnika: 24 076 558 forint
  • Videógyártás: 1 308 100 forint
Végösszeg: 28 253 927 forint
A legnagyobb tételt, a technikai kiadásokat külön is részletezték:
Áramfejlesztés: 1 530 299 forint
Hangosítás: 16 792 524 forint
Ledfalak: 2 590 800 forint
Videóvezérlés, kamerák stb.: 3 162 935 forint
Összesen: 24 076 558 forint
Vita helyett demonstráció
Mint ismert, a vitára eddig kiállni nem hajlandó Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és a partizános vitára gyengén teljesítő listavezetőt küldő Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) május 30-án, a köztévé választási vitájával egy időben tart demonstrációt Budapesten, a Várkert Bazárnál. A két párt nem tartotta elfogadhatónak azokat az egyébként joggal kritizálható feltételeket, amelyeket az MTVA meghatározott.
A vita este nyolckor kezdődik, és az M1 közvetíti élőben EP-választás 2024 – listavezetők vitája címmel. Tervezett időtartama körülbelül 100 perc lesz.
(Index nyomán)