Budapesten az Árpád híd közepén három autó ütközött össze a Pestről Budára vezető oldalon, írta a katasztrófavédelem késő este. A fővárosi hivatásos tűzoltók mellett a társhatóságok (rendőrök, mentők) is nagy erőkkel vonultak a helyszínre. A járművekbe szorult utasokat csak feszítővágóval tudták kiszabadítani.
Zoom
A rendőrség később közölte, hogy a súlyos balesetben hárman meghaltak, többen megsérültek. Az elsődleges adatok szerint egy forgalommal szemben közlekedő autós két másik autónak ütközött. A rendőrök a híd Pestről Budára vezető oldalát lezárták.
Zoom
Az MTI fotósának képein látszik, hogy két taxi is részese volt a balesetnek, a szürke autó pedig a felismerhetetlenségig összeroncsolódott. A baleset miatt egy ideig nem járt az 1-es villamos a Göncz Árpád városközpont és a Bécsi út / Vörösvári út között, de a BKK Info tájékoztatása szerint már helyreállt a közlekedése.
Zoom
Fotók: MTI/Mihádák Zoltán
Az RTL úgy tudja percekkel korábban lopták el a taxit, amelynek sofőrje a forgalommal szemben hajtott. Ő ütközött frontálisan a szabályosan közlekedő szürke autóval, ami megpördült, a mögötte érkező taxi pedig nekiment. Az elhunytak egyike a feltételezett taxirabló, illetve a vétlen személyautóban utazó két ember, egy férfi és egy nő. 4-en súlyosan megsérültek.
Az Árpád hídon csaknem napra pontosan egy éve, 2023. július 1-je hajnalán történt tragikus baleset. Egy Mercedes letarolta a szalagkorlátot, halálra gázolt egy ott szabályosan közlekedő kerékpárost, írja a 24.
Frissítés: nőtől vette el a taxit a hulladék
A Baleset-info megtudta, hogy egy férfi egy Toyota Camry taxival szemben a forgalommal menekült, miután a híd budai hídfőjénél erőszakkal elvette a gépkocsit a tulajdonos taxis hölgytől, majd frontálisan ütközött a Népfürdő utca felől szabályosan érkező Suzuki Ignisszel, amely megpördült, ekkor pedig a mögötte érkező Skoda kombi taxi is belerohant a Suzukiba.
@budapest_hu #árpádhíd #budapest #baleset #autó #közlekedés ♬ son original - 𝐋𝐞𝐢𝐥𝐚🥀
2. frissítés: újabb adalék:
Zoom
3. frissítés: BRFK: egy 43 éves férfi lopott taxival okozta az Árpád hídi halálos balesetet
Egy 43 éves férfi lopott taxival okozta azt a halálos balesetet, amely szerda késő este történt az Árpád hídon; a balesetben a férfi is életét vesztette - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján. /Bővített hír./
Csécsi Soma elmondta: a férfi a III. kerületi Tavasz utcában, kihasználva egy, a taxija mellett dohányzó nő figyelmetlenségét, "bepattant" a nyitva hagyott ajtajú járműbe. A nő megpróbálta az ajtót kifeszíteni, de egy rövid dulakodás után a férfi elhajtott, majd az autóval felment a Árpád híd Vörösvári út irányába vezető lehajtójára, szemben a forgalommal. Már a lehajtón ütközött egy autóval, anyagi káros balesetet okozva, majd később Pest irányába hajtva, a margitszigeti lehajtó után két autóval ütközött.
Ennek következtében a balesetet okozó férfin kívül egy másik jármű sofőrje, egy 34 éves férfi és utasa, egy 32 éves nő a helyszínen életét vesztette, a harmadik járműben - egy másik taxiban - négyen megsérültek.
A szóvívó közölte: a BRFK a balesettel összefüggésben büntetőeljárást indított, szakértők bevonásával vizsgálják, hogy a balesetet okozó férfi szervezetében a baleset pillanatában volt-e kábító, bódító hatású szer. Továbbá szakértők bevonásával vizsgálják azt is, hogy mekkora sebességgel hajthatott.
A hídon történtek ügyében a BRFK halálos közlekedési baleset gondatlan okozása miatt indított büntetőeljárást, a Tavasz utcában történtekkel kapcsolatban pedig jármű önkényes elvétele miatt.
Csécsi Soma kitért arra is, hogy a balesetet okozó férfit szerdán - egy 5 óra 10 perckor történt bejelentés alapján - a rendőrök előállították és gyanúsítottként hallgatták ki csekély mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklása miatt.
A bejelentés egy III. kerületi címről érkezett, hogy ott egy férfi zavartan viselkedik, vélhetően kábítószer befolyása alatt áll. A rendőrök kimentek a címre, a férfit megtalálták, ruházatát átvizsgálva kábítószergyanús anyag került elő. A kerületi rendőrkapitányságon állították elő, ahol gyorstesztet alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott, majd mintavétel is történt. A férfi a drogfogyasztást elismerte, a gyanúsítás ellen panaszt nem tett, továbbá vallomást sem tett - mondta a szóvivő. Közölte:
tekintettel arra, hogy az őrizetbevétel feltételei nem álltak fenn, a férfit szabadon engedték.
Csécsi Soma rámutatott, hogy az említett ügyekben három büntetőeljárás van folyamatban: csekély mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklása vétség miatt, jármű önkényes elvétele, valamint halálos közlekedési baleset gondatlan okozása miatt.
4. frissítés: mindenki szerette, mindenkin segített, a szomszédnak szépen köszönt stb.
Újabb részleteket tudott meg a Blikk a horrorbalesetről, ami tegnap este történt az Árpád hídon. A tragédia okozója egy egyedül élő 43 éves férfi, B. Roland.
A közösségi oldala alapján nem vetette meg a bulizást, szeretett horgászni, kissé gyökértelennek tűnő életet élt: gyakran váltott munkahelyet, dolgozott külföldön is. A bulvárlap úgy tudja, jelenleg egy vidéki településen élt, ott vállalt munkát is vendéglátósként.
Zoom
Sikerült elérniük az egyik közeli hozzátartozóját.
– A testvérem nagyon szerette a családját, akin tudott, segített. Szerethető ember volt… Saját családja nem volt, csak mi, testvérei voltunk neki – válaszolta szűkszavúan a megkeresésre a húga.
Amikor szóba hozták, hogy a rendőrség szerint drog miatt állították elő Budapesten, közölte, hogy többet nem szeretne mondani, legalábbis amíg a nyomozás folyamatban van.
A 43 éves okozó – aki maga is életét veszítette az ütközésben – július 3-án este tíz óra táján a III. kerületben, a Tavasz utcában lépett oda egy parkoló taxihoz, melynek vezetőnője a kocsi mellett állva dohányzott. A férfi beugrott az üresen hagyott vezetőülésre, elindulásában a taxis próbálta meggátolni, ám nem járt sikerrel. Végül a menetiránnyal szemben hajtott fel a hídra, ahol karambolozott.
Zoom