Az éjszakai órákban ÁLLÍTÓLAG robbanás vagy molotov-koktélos támadás történt a Kuruc.infót betiltani akaró, FBI-os segítségről hazudozó KISZ-es, MSZMP-s Szilvásy elvtárs titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter lopott közpénzből épült nyaralójánál. Az utakat lezárták, csak a helyi lakosokat engedik be a településre. A Hír Televízió tudósítója megerősítette, hogy a 360 lelkes Veszprém megyei településen a titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter nyaralójánál történt a robbanás, illetve hogy a szemközti épület fala is megrepedt.  A Nemzeti Nyomozó Iroda szerint gyúlékony anyaggal öntötték le, majd meggyújtották a nyaraló ajtaját, a helyiek viszont robbanásról beszélnek. Önmerénylet volt? A HírTV videója itt.
Kapcsolódó
Friss:  Szilvásy szerda délután a Talmudista Irodának megerősítette, az ő Veszprém megyei nyaralójának ajtaján találtak égési nyomokat.
A távirati iroda helyszínen lévő tudósítójának jelentése szerint a miniszter nyaralója mögötti kertekből azt lehetett látni, hogy a hátsó kapuján két kavicsszállító teherkocsi ment be, az üdülő udvarán munkagép dolgozik, de több személygépkocsi is ott parkol. Egy helybeli lakos, aki neve elhallgatását kérte, azt közölte, hogy szerdán, hajnali 2 óra tájban hatalmas robbanásra riadtak fel.
Az egyik környékbeli szerint a detonációban a bejárat melletti ház vakolata is lehullott. A történteket rögzíthette a biztonsági kamera, de azt egyelőre nem tudni, hogy működött-e.
A Veszprém megyei falu lakói elmondták, hogy 1-2 héttel ezelőtt két csuklyás ember járt Szilvásy György házánál, a szomszéd kergette el őket.
A rendőrséget a szemközti szomszéd értesítette, akinél egy kulcs is volt a Szilvásy-nyaralóhoz. A szomszédok véleménye szerint a házat hátulról közelíthették meg a támadók, mert a szomszédban éber kutyák vannak, az ebek azonban nem jelezték, hogy valaki járna a közelben. A robbanásra felriadt szomszédok benzinszagot éreztek a ház környékén.
A rendőrök az épület elé egy nagy paravánt telepítettek, hogy eltakarják a házat a kíváncsiskodók elől. A faluba délután fél 3 óra óta újra be lehet hajtani, a rendőrök azonban még a helyszínen vannak.
Kigyós Ferenc polgármester elmondta, tudomása szerint nem Molotov-koktél robbant az udvaron, ugyanis a detonáció ereje annál sokkal nagyobb volt. Közlése szerint a helyszínt tűzszerészek vizsgálják. A polgármester hozzátette: a miniszteri nyaralónak a verandája és egy folyosó sérült meg a robbanás következtében.
Léder Müller Éva, aki Szilvásy György házával szemben lakik, azt közölte, hogy hajnalban rettenetes erejű detonációra ébredt fel. Közlése szerint tüzet nem tapasztalt a miniszteri üdülő udvarán, de nagyon erős benzinszagot érzett.
Szilvásy nyaralója korábban annak kapcsán került a figyelem középpontjába, hogy tavaly tavasszal a Magyar Nemzet két újságíróját felkereste a Nemzetbiztonsági Hivatal, miután jártak a politikus építkezésén.

Korábban írtuk: Molotov-koktélos támadás vagy akár robbanás történhetett Szilvásy nyaralójánál az éjjeli órákban.
A Hír Televízió tudósítója megerősítette, hogy a 360 lelkes Veszprém megyei településen a titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter nyaralójánál történt a robbanás, illetve hogy a szemközti épület fala is megrepedt.
Hogy valakinek elege lett a miniszter magyarellenes tevékenységéből, vagy a Teve utcai lövöldözőnek vezetett arra az útja így chartázás előtt, még nem tudni, s valószínűleg ki sem derül. Egyelőre sem a Magyarok Nyilai, sem Draskovics, sem más nem vállalta az akciót.
Bartha László, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője közlése szerint szerdán a lakatlan nyaraló ajtaján égésnyomokat fedeztek fel.
"Jelenlegi adatok szerint a bűncselekményt szeptember 3-án a hajnali órákban követték el, ismeretlen gyúlékony anyag felhasználásával" - olvasható az ÁVH honlapjára szerda kora délután feltett közlemény szerint.
A bűncselekmény idején az épületben senki sem tartózkodott. Az okozott kár megállapítása folyamatban van, személyi sérülés nem történt - írták.
Az ügyben ismeretlen tettes ellen, rongálás bűncselekménye miatt indított nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda.
A rendőrség lezárta a településre vezető utakat, az arra közlekedő összes kocsi rendszámát felírják. A helyszíni szemle idején csak a helyi lakosokat engedik be a településre.
A sajtó munkatársait egyelőre nem tájékoztatták; sok a civil nyomozó. Valószínűleg magasrangú illetékesek is érkeztek a helyszínre.
Korábban a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője csak azt erősítette meg, hogy egy családi nyaralót támadtak meg, az ajtón égésnyomokat találtak.
(HírTV - MTI - FH nyomán)