Gázpisztolyokkal, botokkal, baseballütőkkel és autókkal támadt egymásra két csoport Ercsiben - tudta meg elsőként a Bors.
Pillanatok alatt lincshangulat alakult ki a közel tízezer fős Fejér vármegyei Ercsi településén augusztus 10-én, szombaton délután.
Zoom
Többen egymásnak estek Ercsin augusztus 10-én délután (forrás: Bors-olvasói fotó)
Az átlagosnak induló hétvége pillanatok alatt változott pokollá, amikor két társaság különféle eszközökkel esett egymásnak. A lap információi szerint többen megsérültek, valamint olyanok is voltak, akiket kórházba kellett szállítani.
Történt egy nagyobb incidens, fegyverekkel törtek egymásra az emberek. Voltak olyanok is, akiket több lövés eltalált
- állította a Borsnak egy ott élő megszólaló. A fegyverek, a helyiek beszámolói szerint riasztópisztolyok vagy gázpisztolyok lehettek.
Kijöttünk egy kis üdítőért a boltba és most nem tudunk hazamenni. Nem engednek oda minket a rendőrök
- mondta a lapnak Zoltán, aki a verekedés helyszínétől nem messze él a családjával.
Lövöldöznek Ercsin és emiatt be sem engednek minket az utcánkba
- osztotta meg a lappal Richárd.
Úgy tudni, hogy végül a rendőrök fékezték meg az egymásnak feszülő társaságot és azóta is a helyszínen tartózkodnak. A történtekkel kapcsolatban megkérdezték a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, amely kérdésükre közölte:
A Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársai csoportosan felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indítottak büntetőeljárást. Az elsődleges rendőri intézkedések megerősített rendőri jelenlét mellett, jelenleg is folyamatban vannak a településen.
Mivel úgy tudni, hogy többen megsérültek a történtekkor, és közülük többeket kórházba kellett szállítani, megkérdezték erről az Országos Mentőszolgálat munkatársait, akiktől az alábbi választ kapták:
Az Ön által említett esetről nem áll módunkban nyilatkozni, kérjük, kérdéseivel forduljon az illetékes hatósági szervekhez.
Egyelőre tehát hivatalosan nem lehet tudni, hogy pontosan mi történt Ercsin.