Kecskeméten az egyik telephelyre mászott be egy férfi, beült az egyik ott parkoló kisteherautóba, és elhajtott vele. Útja egészen az egyik kiskunfélegyházi tanyáig tartott, ahol elakadt a járművel. Ekkor betört az egyik tanyába, ahonnan használati tárgyakat és ékszereket emelt el, majd megtalálta a kint álló autó kulcsát. Úgy gondolta, hogy a kocsival elhagyja a helyszínt - írja honlapján a rendőrség.
Zoom
Időközben megérkezett a tulajdonos. Miután a nő észrevette, hogy mi történt a házában, azonnal az udvarra ment, ahol meglátta a tolvajt, amint éppen az értékeit pakolja az autójába. A sértett azonnal odarohant, de a férfi nem ijedt meg, és ellökte a nőt, majd elhajtott. Az asszony értesítette a rendőröket és az élettársát is a történtekről, aki az egyik dűlőúton megtalálta párja elakadt járművét.
Zoom
A tolvaj, meglátva őt, segítséget kért tőle: elmondása szerint kifogyott az üzemanyaga. Miután kiderültek a szerepek, dulakodás tört ki a férfiak között. A tolvaj végül el tudott menekülni a közeli kukoricásba.
Zoom
Szerencsétlenségére az elvitt kisteherautó miatt a kecskeméti rendőrök már a közelben jártak, és végül a vármegyeszékhelyi járőrök fogták el a kiskunfélegyházi férfit. Rablás és lopás miatt indul vele szemben eljárás. A rendőrök kezdeményezték letartóztatását.
Zoom