Állná a sokat vitatott XII. kerületi turulszobor elbontásának és elszállításának költségeit a MIÉP. A párt elnöke hivatalos levélben kereste meg Kovács Gergelyt, Hegyvidék leendő polgármesterét, aki szerint ez eddigi a legkreatívabb ötlet, pedig állítása szerint már vagy 6 millió javaslat futott be hozzá – írja az Index.
Zoom
Kovács Gergely, Hegyvidék leendő polgármestere a Facebookon közölte, hogy befutott hozzá egy „kreatív” ötlet a XII. kerületi turulszobor sorsát illetően.
A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke posztolta a MIÉP hivatalos levelét, amelyet a pártelnök, Perdiák János jegyzett.
Mivel párttörténetünk rendezvényeink fő megemlékezési helyéről van szó, azzal a kérelemmel szeretnénk fordulni az Ön által októbertől vezetett helyi önkormányzati képviselőtestülethez, hogy tegye a MIÉP számára lehetővé saját költségünkön az emlékmű elbontását és elszállítását
– írta a párt vezetője Kovács Gergelynek, aki szerint legalább 6 millió érdekes ötlet érkezett hozzá az elmúlt hónapokban, azzal kapcsolatban, hogy mi legyen a kerületi turullal.
Az MKKP elnöke ugyan csak októbertől lép hivatalba, de már megválasztásának estéjén ígéretet tett a szobor elszállítására. Nemrég az Indexnek nyilatkozott a kérdéses emlékműről, akkor azt mondta:
Az biztos, hogy a turulszobor ebben a formában nem áll ott öt év múlva, de meg kell kérdeznünk a kerület lakosait.
A leendő polgármesternek azonban nagyon megtetszett a MIÉP ötlete, vagyis, hogy a bontási és szállítási költségeken túl a kerület képviselőtestülete által megállapított méltányos és reális összegű megváltási díjat is hajlandóak kifizetni a szoborért.
A levelet jegyző Perdiák János pártelnök a MIÉP színeiben indult a kisvárdai polgármesteri címért, amelyet végül a Fidesz-KDNP jelöltje nyert el. A turulszoborért fizetni is hajlandó párt egyébként nem azonos a Csurka István által alapított Magyar Igazság és Élet Pártjával (MIÉP), amely 2021-ben jogerősen megszűnt, a jelenlegi szervezetet pár hónappal később jegyezték be, de jogilag nem az eredeti MIÉP utódja.
Frissítés: Novák: minden zavarosban halászó kísérlettel szemben mi megvédjük nemzeti jelképünket
Nem hátrálunk! Október 23-án 15 órakor tüntetést tartunk a szobor védelmében - írja X-bejegyzésében a Mi Hazánk alelnöke.