Feszült légkörben folytatódott az ítélkezési szünet után a Völner Pál volt igazságügyi államtitkár és Schadl György volt végrehajtó elnök főszereplésével zajló korrupciós büntetőper a Fővárosi Törvényszéken. A keddi tárgyalás azzal kezdődött, hogy a bíróság felhívta a figyelmét Schadl Györgynek, hogy a tőle korábban lefoglalt négy autója, kisrepülője és kishajója tárolási helyét még nem közölte, pedig erre többször is felhívták a figyelmét.
Zoom
Schadl György a bíróságon 2024. szeptember 10-én (fotó: Bődey János / Telex)
A tárgyalást vezető bíró figyelmeztette a végrehajtók volt elnökét, ha nem tesz eleget a felhívásnak, az alkalmas a zártörés bűncselekményének megállapítására.
Erre Schadl azt mondta, amiről nem tudja, hogy hol van, arról nem is tud tájékoztatást adni, amiről pedig tud, azt pedig közölni fogja. Ezután indulatosan azt közölte, ő valószínűleg többször látott zártörést, mint a tárgyalóteremben bárki.
Zoom
Fotó: Horváth Csaba László / 24
Kedden azoknak az önálló bírósági végrehajtóknak a tanúkénti meghallgatását kezdte meg a bíróság, akik még a tárgyalás előkészítő ülésén beismerték, hogy kenőpénzt fizettek Schadl Györgynek a kinevezésükért cserébe. A huszonkét vádlottat felsorakoztató perben tízen ismerték be bűnösségüket, köztük hat önálló bírósági végrehajtó. Őket már jogerősen is elítélték a Fővárosi Ítélőtáblán, ám tanúként visszaidézték őket az első fokon zajló eljárásra.
(24)