Több mint 10 ezer férfi és női cipőt, mintegy 40 ezer láncfűrészt, fűnyírót, baltát, kalapácsot és egyéb barkácseszközt vont hatósági felügyelet alá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), mert az érintett cégek csaltak a fuvarozási adatokkal, és az áruk eredetét, tulajdonjogát sem tudták hitelt érdemlően igazolni.
A NAV azt közölte kedden az MTI-vel, hogy a Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóság munkatársai két kamiont ellenőriztek egy-egy raktárnál, amikor a háztartási és barkácseszközöket, valamint a cipőket és papucsokat megtalálták.
A távol-keleti árucikkeket beszerző cég képviselője az áru eredetéről, beszerzésének körülményeiről, tulajdonosának kilétéről iratokat, bizonylatokat nem tudott bemutatni, ezért a revizorok hatósági felügyelet alá vonták a kockázatos termékeket, biztosítva az adókötelezettség teljesítését.
Hozzátették, hogy a több kamionnyi áru egyelőre a hatóság felügyelete alatt marad, és ha nem igazolják 15 napon belül az érintettek a rendelkezési jogukat, a NAV árverésen értékesíti a termékeket.