A polgármesteri hivatal összes dolgozója lemondott még az új önkormányzat hivatalba lépését megelőzően Nógrádmegyeren. Az új polgármesterrel nem kívántak együtt dolgozni. A település most megválasztott vezetője azt mondta, meglepte, hogy üres irodákat talált, de azon van, hogy megtalálja azokat, akikkel együtt tud majd dolgozni – írja az ATV.
Nógrádmegyer leköszönő polgármestere azt mondta, szerinte nem meglepő a hivatal munkatársainak felmondása. Az új polgármester ugyanis a megválasztása után egyszer sem próbált velük beszélni, ráadásul a kampányban is a jól képzett dolgozók cseréjét helyezte kilátásba.
"Mindenkinek megvolt a megfelelő végzettsége, mindenkinek megvolt a közigazgatási szakvizsgája, doktori diplomája, a pénzügyeseknek megfelelő végzettsége. Tehát gyakorlatilag volt egy jól felállított hivatal ami 5-6 főből állt. Szeptemberben két dolgozónk ment nyugdíjba, a többiekre pedig az új polgármester úr nem tartott igényt. Egyetlen egy alkalommal sem kereste meg őket személyesen és a választási kampányban folyamatosan azt hangoztatta, hogy itt változásra van szükség" - nyilatkozta az ATV híradójának Verbói Gábor, leköszönő polgármester.
"Sokként ért, hogy üres irodákat találtam mindenhol. Nem tudom, hogy miért nem jöttek be a munkatársak, de a magyargéci önkormányzattal és jegyzőjével azon vagyunk, hogy minden posztra megtaláljuk a megfelelő munkaerőt, és ez folyamatban van" - mondta Rácz Roland, új polgármester.
Zoom
Vele fog "fejlődni" Nógrádmegyer a következő öt évben (fotó: ATV)
Nógrádmegyer kiváló állatorvosi lova annak a jelenségnek, ahogy folyamatosan cserélődik Magyarország népessége. Ennek a cigányok is tudatában vannak, hiszen úgy gondolják, "nem véletlenül mondtak fel a munkatársak", hiszen "eddig ők háttérbe voltak szorítva", de innentől "más világ lesz".
"Polgárőröknek volt buli, az magyar buli volt. Keresztény buli volt, oda mi nem jöhettünk be. Ez most máshogy lesz. A mi polgármesterünk azt akarja, hogy mi megyeriek, magyarok és cigányok együtt legyünk" - nyilatkozta az ATV-nek egy helyi lakos.
A korábbi polgármestert 34 év után nem választották újra. az ATV munkatársai szerettek volna a régi polgármestert támogató helyeikkel is beszélni, de ők inkább nem akarták elmondani véleményüket.
(ATV nyomán Kuruc.info)