Bácskai (Fidesz) és Gegesy (ex-SZDSZ)az üres parlamenti székről tárgyalt(Fénykép: Magyar Hírlap)
Nagykoalíció a Ferencvárosban? - ezzel a címmel hívták az ATV műsorába Gegesy Ferenc SZDSZ-es polgármestert és az ő megüresedett országgyűlési helyére pályázó Fidesz-jelöltet, Bácskai Jánost. Utóbbi ígéretet tett arra, hogy a parlamentben továbbvinné Gegesy kezdeményezéseit, és kijelentette: „Ferencváros jövőjét illetően mindenben egyetértünk” (sic!).
Gegesy Ferenc a zsidó belharcok miatt lépett ki az SZDSZ-ből, és mondott le országgyűlési mandátumáról. Azonban a kaftánosok ennél ravaszabbak: a többet tejelő polgármesteri tisztségének továbbmentését sejtették döntése mögött az elemzők. Egy olvasónk hetekkel korábbi állítása szerint megegyezett a Fidesszel: lemondásával gyakorlatilag időközi diadalhoz és egy parlamenti mandátumhoz juttatja Orbánékat, cserébe a Fidesz őt fogja támogatni a 2010-es polgármester-választáson (esetleg csak gyenge ellenjelöltet állít , vagy a legvégén, a kampánycsendben visszalépteti jelöltjét). Ezt az olvasói információt azonban nem akartuk elhinni, ezért hallgattunk róla - eddig.

"Új Egyezség" - ezzel a címmel közlike képet a Fidesz szórólapján
Most azonban nyilvánvalóvá vált, hogy a két egykori szövetséges testvérpárt újra egymásratalált, pontosabban az SZDSZ-ben csalódott szélsőliberálisok, illetve a lenullázódó párt pozícióféltő politikusai helyet találtak maguknak a Fideszben. Ne legyenek hát illúzióink, hogy az SZDSZ esetleges kiesésével kiszorulna a legvadabb magyarellenesség a politikából! A cionista paraziták újabb hatalomátmentéséről a Fidesz gondoskodik. A Ferencvárosban egyenesen a polgármesteri székbe juttatják a szadeszos politikust, akivel minden - pozícióját érintő - témában egyetértenek.
Alább az ATV videója és honlapjának szöveges híradása eredeti formában.
 

Az ATV-s műsorvezető széles mosollyaljelentette be: "egy volt SZDSZ-espolgármester, aki onnan kilépett,végülis nyíltan támogat egy fideszest"
Jó a kapcsolatom a volt SZDSZ-es polgármesterrel - mondta Bácskai János, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje.
Együtt elmélkedett kerületi és városi fejlesztésekről az SZDSZ-ből nemrég kilépett Gegesy Ferenc 9. kerületi polgármester, és az ő képviselői mandátumáért ringbe szálló Fidesz-jelölt, Bácskai János a Szeretem Budapestet Egyesület fórumán. 
„Ferencváros jövőjét illetően mindenben egyetértünk” – mondta Bácskai János. „Régen megszűntek közöttünk a viták” – erősítette ezt meg Gegessy Ferenc, aki szerint szerencsés, ha a választási ciklusokon átívelő együttműködés alakul ki a helyi politikában. Példaként említette erre a légiközlekedés zaja miatt elindított

Az összeesküvésből persze aBencsikrata sem maradhatott ki:a középszerű Bácskai címlapon
kezdeményezést. „A zajprobléma a szakemberek szerint erőszakot válthat ki” – mondta erre Bácskai János.
Gegessy Ferenc jelezte, hogy kész szakmai alapon más párt képviselőjelöltjével együttműködni, ugyanakkor szeretnék, ha az adventi időszakban szünetelne a politikai kampány (a december 3-ai (kampány)adás már adventben volt, de nyilván hanukát akart mondani - a szerk.).
(ATV, Kuruc.info)