Nemzeti radikális körökben egy ideje félhivatalos információ, hogy a blogger el kíván indulni a 2009. januári időközi országgyűlési választáson Budapest IX. kerületében, ahol a szadeszos Gegesy nemrégiben lemondott parlamenti mandátumáról. (Update: Tomcat cikkünk megjelenését követően, egyenesen arra reagálva hétfő hajnalban hivatalosan is bejelentette, hogy képviselőjelölt lesz. Helyes, de vajon miért várt vele, ha egyszer már megeresztett egy kampányos hangvételű bejegyzést, épp csak annak, vagyis a lényegnek emítése nélkül, hogy indul, hm? Látszólag civilként rontott neki az eddig őt barátjuknak hívő radikálisoknak, miközben már rég eldöntötte, hogy politikus lesz. Más ugye, kívülállóként, és más riválisként. Nyilván a rá végtelenül jellemző jóindulatú tévedésen alapuló feltevésével szemben a Jobbiknak és Vona Gábornak jelen cikkünk megjelenéséhez nulla köze van, akinek ezt bizonygatni kell, annak inkább speciális kezelést javallunk. Vonának akkor van köze bármihez nálunk, ha küld egy közleményt, és azt esetleg közöljük, mert esetleg érdekes. A lényeg az volna, hogy a vita maradjon kulturált keretek közt. Rajtunk nem múlik.)
Mindez eddig teljesen rendben van, üdvözöljük, száz Tomcatet minden szadikomcsi nemzetáruló helyére! (Jóllehet a blogger egy "fehér hátterű hírportál életciklusának végéről" is fantáziál, fogalmunk sincs, miről beszél, elvégre véletlenül sem gondolnánk, hogy kiszámíthatatlan, súlyosan önző egyén volna, akit nem nagyon izgat és nem viszontkorrekt kölcsönösségi alapon, amiért ez a bizonyos, nem tudjuk miféle, de haldokló és alig-alig-alig olvasott hírportál az elmúlt lassan három évben "alig" többszáz cikkben népszerűsítette őt, és alaposan felhúzta kezdetben szerény ismertségét. Mi több, egy állítólagos megállapodást is állítólag felrúgva vélhetően másodszor ront neki a számára tömény ingyenreklámot biztosító kitudjamelyik.info-nak, anélkül, hogy az rossz szóval illette volna. Reméljük, megmagyarázza, melyik újságról beszélt ilyen egyenesen, bár ez mellékes sztori, és állítólagos.)
A Kuruc.info nem Orbán Viktor, akinek beteges és káros, két vesztett választáshoz vezető nézete szerint a (jobboldali) egypártrendszer (és az ál-összefogás, értsd, nincs szövetség, csak eltaposás) az egyedül üdvözítő megoldás. (Ha így volna, akkor az MSZP-SZDSZ bűnözőpáros nem indult volna külön 2002-ben és 2006-ban sem, ehelyett sakkozva, egymást támogatva és persze csalással is - amelyet a Zsidesz némán tűrt, hiszen maga is vett pl. cigányvoksokat, és különben sem akarta soha megbuktatni látszólagos ellenségét - szavazatokat maximalizáltak, és sajnos nyertek. Az orbáni egypártrendszer bukását, és az emiatt bekövetkező ballib uralom eljövetelét egyébként már több cikkünkben, hosszú hónapokkal a 2006-os országgyűlési választások előtt megjósoltuk.)
Tehát az sem probléma szerintünk - mivel újság vagyunk, és nem párt -, ha a parlamenti tolvajpártokkal szemben akár 3-6-12 vagy 200 radikális jobboldali jelölt indul egy megmérettetésen, együttes eredményük lesz érdekes (a gyakorlatban meg úgyis csak többé-kevésbé életképes egyedek képesek elindulni és majdan akár országos listát is állítani, de ha több ilyen van, ám legyen).
Az viszont kérdéseket vet fel, hogy Tomcat miért a Ferencvárosban ugyancsak induló, Szegedi Csanádot felvonultató Jobbik (és a Gárda) ellenében kívánja magát elsősorban megjeleníteni a januári erőpóbára hangolva, mint arra legalábbis minapi blogbejegyzése erőteljesen utal. 
A Jobbik, a Magyar Gárda és az ultrajobbos tábor meglévő hiányosságai mellett ugyanis több féligazság, nem reális sejtetés, könnyen cáfolható állítás, vélemény, direkt pletyka (ezt maga sem cáfolja, hiszen több helyütt a pletyka kifejezést használja) jelenik meg írásában, amelynek lényege, hogy a radikális párt és általában a nemzeti radikalizmus - igen, a cikkében explicit módon kifejti - politikai hulla, nem szererezték meg a hatalmat 2006 óta, nincs médiájuk, bezzeg én, a Tomcat, meg a Bombagyár. ("A Jobbik ugyanis nem képvisel politikai erőt, és nem képes változtatásra" - adja meg a durva alaphangot "Miért lufi a Jobbik?" című alkotásában bloggerünk, ami nagyon fejlett kinyilatkoztató-képességről tanúskodik. Látjátok, jobbikosok, radikálisok nem csak alkalmatlan idióták vagytok, de meg sem tudtok változni, tehát szavazzatok rám!)
Tulajdonképpen már ez a felütés furcsa, miért kell egy közösségi blogot egy radikálnemzeti párttal összemérni vagy azt riválisnak tekinteni, népszerűséget hasonlítgatni? Ha, tegyük fel, a semmiféle adattal alá nem támasztott kijelentés igaz volna is, és a Bombagyár népszerűbb a Jobbiknál, e kettő nem egy kategória. Ilyen erővel azt is állíthatnók, hogy Agatha Christie népszerűbb a camambert sajtnál, a Kiskegyed meg az SZDSZ-nél. Vagy Ákos az MSZP-nél.
Avagy Tomcat ezzel az írásával közli a nagyérdeművel, hogy mostantól ő politikus, a Bombagyár meg párt, de legalábbis pártként viselkedik ezután, amely párt konkurenciának tekinti azokat, akikkel egy hajóban evezett eddig? Nem tudni még egyértelműen, de egyet ígérhetünk: a Kuruc.info nem indul választásokon, nem lesz párt, sem jelölőszervezet, így sajna kormányt sem fogunk alakítani.
Lapunk, mivel nem seggnyaló fórum, és nem pártlap, egészségesen kritikus volt és lesz minden nemzeti radikális párttal, szervezettel, személlyel szemben is (aki nem hiszi, használja a keresőnket, pl. a Jobbik is nem egyszer kapott rendesen), nincsenek félisteneink. Sok vonatkozásban nem támogattuk a Jobbik ízlésünk szerint tényleg nem mindig kemény vonalát, időnkénti bekeményítését, majd ellazulását, de nem hisszük, hogy igaz lenne pl, hogy a "Jobbik rövidesen kimegy a divatból". (Milyen adatok támasztják ezt alá? Túl azon, hogy önellentmondásos állítás, mert azt beismeri, hogy most "divatban van".)
Aztán: "Vona paktumot kötött Orbánnal". Ezt épp Tomcat cáfolja - nem túl okosan - pletyója másik felével, miszerint a Fidesz nem veszi komolyan és kicsinálja a Jobbikot. Az pedig szigorú tény, hogy Orbán ahol tud, ott mocskolódik és uszít általában a nemzeti radikálisok, a Magyar Gárda (nekik pofont ígért, a cigánybűnözést pedig tagadja), a Jobbik, a HVIM, Budaházy, Toroczkai, Tomcat stb. ellen is, többek közt és legújabban azzal vádolva őket, hogy egy jövőbeni Orbán-kormány idején majd a baloldallal fognak össze. Viktor-Viktor (valójában lúzer-lúzer, hat és fél éve) persze, mint minden gazember, magából indul ki. És azzal vádol, amit maga cselekszik: ugyanis ő és pártja szavaz össze évek óta minden lényeges kérdésben a szocionista kormánypártokkal és az MDF-fel, tette sok egyéb disznóság mellett 2011-től kiárusíthatóvá a magyar földet legálisan is az EU-nak, bólintott rá olvasatlanul az írek által később megsemmisített, súlyosan nemzetellenes lisszaboni szerződésre, szavazott közösen Fletóval a székely autonómia ellen, tett hűségesküt az izraeli Likudnak és Tom Lantosnak, küldött megszálló csapatokat Irakba és Afganisztánba Medgyessy D-209-cel összhangban, miközben a Honvédséget hosszú évek óta mesterségesen gyengítik. Legutóbb pedig már a buzeránsok, "tarka magyarok", cionisták, keresztényirtó Tilos rádiósok és Elqró mellett is elsőként írt alá a "keresztény" Viktor. A Jobbik és a többi radikális nemzeti szervezet ilyesminek soha még töredékét sem követte el.
Kövér Laca, (a dokumentáltan volt MSZMP-káder - MSZMP Társadalomtudományi Intézet) volna az, aki kimondja a tutit, ha csak gőzlevezetőnek is, ígyis-úgyis kiütve ezzel Vonáékat - ez az újabb tomcati állítás lényege. (Őt, a Tomcatet persze dehogy szapulná a drága jó Kövér elvtárs, talán ezt hiszi?)
Nos, mikor beszélt a titkosszolgálati miniszterként a kádárista-KGB-s titkosszolgákat helyükön hagyó, szarkavaró bajszos igazán őszintén, mikor ismerte el például a cigánybűnözés létét? Mikor nyújtott tömeges jogi segítséget a rezsim áldozatainak? Mikor sietett segítségére a rasszista kolompárok által terrorizált magyaroknak? Legalább a liszkai lincselés után? Ugyan... Mikor szólt be az USA-nak vagy Izraelnek? Mikor szavazott a kormánypártok ellen lényeges EU-s és NATO-s kérdésekben? Mikor szólalt fel az izraeliek által már nyíltan is kimondott felvásárlásunk, gyarmatosításunk ellen? Laca talán 2002-ben még izgalmas lehetett egyes tájékozatlanabb jobboldaliaknak, akkor, amikor csak az amatőr MIÉP kiejtése volt a tét. De ma? Ő is csak a radikálnemzetiek ellen uszít, főként 2006 óta, szinte teljes összhangban a maszopszadesszel.
De még ha a sunyi "vezénylő tábornok" elő is szedi 2010-ben a leharcolt álnemzeti komcsit, hogy azt szajkózza, a radikáljobbra adott voks a szocionistákat erősíti (Erdélyben viszont azt hangsúlyozta Orbán, hogy üdvös a sokszínűség), talán nem azon kell mind munkálkodnunk, hogy megcáfoljuk eme randa hazugságot (amit Tomcat irányába is elsüt majd a zsideszes vezér, miért pont őt kímélné)? Amely szómágia azért is valótlan, mert Morvaival már 2009-ben nagy esély nyílik az 5%-os küszöb sima megugrására (és akkor még nem számoltunk azzal a valószínűségét tekintve sajnos megjósolhatatlan, de nem lehetetlen forgatókönyvvel, hogy az államcsőd elsöpri a rezsimet), másrészt Kövérék perverz "logikája" alapján az SZDSZ-re adott voks a Fideszt erősítené, tehát képesek vagyunk hitelesen visszautasítani a ballibek továbbélését több alkalommal is biztosító narancsos propagandát.
Erősen kétséges annak kategorikus kijelentése is a Bombagyár részéről, hogy a Gárda végleg kettészakadt, ennyi volt, szórjuk bé sóval a helyét. Információink szerint Dósáék a tagság 10-15 százalékát tudták csak magukkal vinni, azokat sem biztos, hogy tartósan, október végén pedig újabb (és nem kevés) gárdistákat avatnak. Az pedig, hogy Vona, a Gárda alapítója Orbán kérésére megszabadulna a Gárdától, a sci-fi kategóriája. Igen, a Magyar Gárda lehetne keményebb a mi, utcai harcot nem elvető ízlésünk szerint. Mégis, az elmúlt 18 év egyik, ha nem a legjobb nemzeti radikális húzása volt, hogy Vona kitalálta, majd megalapította a szervezetet. Amely még mindig csak útjának elején jár. Én nem volnék olyan türelmetlen egy egyelőre kb. maximum ezres tagságú, egy éve létező, nem milliárdos anyagi hátterű csapattal, csak mert nem képes menetből elsöpörni 5 ezer állig felfegyverzett ÁVH-s droidot, és holnap megdönteni a rezsimet. Majd ha a Gárda létszáma is 5 ezer felé jár, fel lehet tenni ilyesféle kérdéseket, ha mégsem tudják megszervezni magukat, akkor majd másféléket. Miért nem a hatalmas anyagi bázisú, és számos ilyen irányú ígéretet tévő Fideszen kéri számon Tomcat a kormánybuktatás elmaradását elsősorban? Miért nem Orbánt üti, amiért nincs valóban nemzeti média, csak pár fideszes harsona a szocionista harsonák tengerében, mind csurig közpénzzel? Eddig mintha ő is ezt tette volna.
Komolyan venni nehéz, demagógnak, kicsinyesnek tűnik, hogy Tomcat általában leszólja az alapszervezetek alapítását (is). Pl. mert úgymond kis létszámúak. És? 2300 főnél kezdődik a komoly helyi szervezet? Ez legyen a Jobbik gondja, de más pártok sem azért eredményesek önmagukban, mert 3 ezer, vagy 300 ezer tagjuk van, s több párt tagsága mozog alacsony szinten. Olykor hat helyi polgár is csodát tud művelni, másutt 600 középszerű sem ér sokat.
A sikeres és népszerű Magyar Sziget is kap egy oldalvágást, ezt már végképp nem értjük. Fidesz-szagúnak tűnhetne az alábbi beszólás, ha nem tudnánk, hogy Tomcat írta: "Az teljesen mindegy, hogy a Magyar Szigeten nagyszerű előadásokat hallani, és több, mint ötvenen nézik ezeket. Ez is teljesen mindegy, hogy az ország ismeri Morvai Krisztina, Vona Gábor vagy Toroczkai László nevét. E nevek mögött azonban nincs valódi tartalom."  Toroczkai vagy Vona ezen erővel ugyanezt leírhatná bloggerünkről, körülbelül ugyanakkora (valóság)tartalommal. Hogy a nem csupán szavakban jogvédő, a Gyurcsány-rezsim áldozatainak és több konkrét ügyében Tomcat-nek is jogi segítséget nyújtó Morvaival és jelentős népszerűségével mi a gond, azt jó volna megtudni.
A miértek megválaszolása nem a Kuruc.info dolga, lapunk maga sem habozott soha kíméletlenül odacsapni Vona Gáboréknak, de csak ha volt rá ok és valamely konkrét hibát követtek el. Általában hulladéknak, alkalmatlannak, a likudista Fidesz szekértolójának beállítani a Jobbikot (másutt pedig, ismét súlyos önellentmondás, mint a Fidesz által játszi könnyedséggel kinyírható, azzal ellenséges alakulatot) és a karakánabb nemzeti tábort súlyosan igaztalan megállapítás. Pláne azok után, hogy Tomcat főként azt és azokat, a nemzeti radikalizmust és a nemzeti radikálisokat húzza le a vereséget nyíltan sugalló, demoralizáló cikkében, amit éveken át maga is hasznosan művelt, illetve akiket támogatott.
Véleményünk szerint, bár Tomcat-nek jogában áll tetszése szerint véleményt formálni, "kampánynyitója", - pláne, hogy azért világrengető tétje nincs az időközi voksolásnak - rendkívül ízléstelen és nem következetes, nem konzisztens. Ugyanis nem tényszerűen bírál - ez bármikor beleférne -, hanem megfellebezhetetlenül és véglegesen leírja, ledorongolja radikális nemzettársait, anélkül, hogy ezt tényanyaggal érdemben alátámasztaná, vagy saját, vélt felsőbbrendűségét bizonyítaná. (A radikális jobboldal, meglévő hiányosságai ellenére szerintünk igenis sokkal jobban szervezett, mint két évvel ezelőtt volt, az esélyei is sokkal jobbak, a támogatottsága is magasabb. És, ahogy már a károgó magyarellenes cionisták is felfedezték, divatossá lett ultrajobbosnak lenni, többek közt az általunk is népszerűsített nézetek, értékek, életstílus bizony kezd normává válni. S ami a szocionistáknak szörnyű hír, az nekünk örömforrás.) Vagy Tomcat tulajdonképpen a szakítását jelenti be sajátmagával és a nemzeti radikalizmussal? Amennyiben ilyen arculattal akar feltűnni, szíve joga, de ezt a Fidesz miért tolerálná jobban, és miért számít az álnemzeti-álellenzéki bagázs álláspontja?
Továbbá, a jó értelemben vett jobbos balhékirály miért akar hirtelen megfontolt középszert alakítani? Nem mintha mi nem szarnánk a Fidesz véleményére, de nála, e cikke alapján fontosnak tűnik az orbánizmus. Ám főként: miért akar egy sokak tetszését elnyerő radikáljobbos blogger és "botrányhős" inkább politikus lenni?
A nacionalista-radi jelölteknek és szervezeteknek egymást támogatva, az össztüzet a négy parlamenti tolvajpártra zúdítva illik-illene megjelenni a nyilvánosság előtt - ez a mi véleményünk, amit persze nem kötelező betartani. Ez nem jelenti egyetlen jelölt indítását, legyen annyi, amennyinek jól esik az ilyesmi, de ha egymást ütve akarnak a későbbi, nagyobb megmérettetésekre felkészülni, akkor nem valószínű, hogy sikeresek lesznek. Néhány alaptételben akár meg is állapodhatnának, ezeken túl a valódi jobboldal avagy nemzeti oldal tagolt és színes, így van ez rendjén. De az alapcélokhoz - például, hogy a Gyurcsány-rezsim és az izraeli gyarmatosítást tevőlegesen kiszolgáló négy parlamenti párt az ellenségünk - mindenki tartsa magát. (Ha ezen játékszabályok betartásával az amúgy sajnos inkább ballib múltú IX. kerületben a Jobbik kap 3-6, Tomcat pedig 1-4%-ot, az már siker, és ennek fényében 2010-ben szorosabb együttműködésben is megállapodhatnak. De ne szaladjunk még ennyire előre, elsőként lássuk, ki tudja a kopogtatócédulákat összeszedni és mi Tomcat programja, tényleg megváltozott-e, vagy csak rémeket látunk. Ha valóban képes egyazon kerületben felállni a blogger és a jobbikos Szegedi is, természetesen mindkét fél választási tevékenységéről beszámolunk.)
Jó példa erre Ausztria, ahol még a személyes ellentéteket is félresöpörve sikerült a megboldogult Jörg Haidernek és Christian Strache-nak 2, azaz kettő darab keményjobbos alakulatot a szövetségi parlamentbe vezetnie, összesen közel harminc százalékos, csodás eredménnyel. Reméljük, a Jobbik és más radikálisok sem esnek abba a hibába, hogy a hozzájuk mégiscsak közel álló Bombagyárral belemennek bármiféle adok-kapokba. Mint minden cikk, Tomcat bejegyzése, meg a mi írásunk is lepörög egy-két nap alatt, pár hét múlva meg már emlékezni sem igen fognak rá a jobberek.
Egei - Kuruc.info
Ui.: Tomcat ominózus cikkét a Szent Korona Rádió is felrakta, semmi gond, ám pár óra múlva levették. Talán akkor vették észre, hogy a Bombagyáron a velük bajtársi viszonyt ápoló Toroczkai Laci is megkapta benne a magáét. Ettől még persze közölhenék, kommentárral vagy válaszcikk formájában, magánügyük, csak az furcsa, hogy köreinkben olykor efféle szempontok döntenek. Miután a Bombagyár gyakorlatilag általánosan bírálta a nemzeti radikalizmust, minden nemzeti radikális fórum érdeklődésére számot tarthat tárgyalt írása.