A helyi MDF-irodán még most is látható amára letiltott kerületi elnök 2006-os plakátja
A ferencvárosi MDF-esek, akik az almássysta vonalhoz tartoznak, Szilassy Gábor Cézár helyi pártelnök indulását szerették volna elérni az időközi országgyűlési választáson, Herényi Károly viszont - pártja nevének középső tagját meghazudtolva - novemberben közölte, hogy az országos vezetés Dézsi Mihályt, a BRFK volt szóvivőjét (1994-2002) jelöli.
A tavaly óta az MDF-ben kurválkodó rendőrezredes nem is titkolja, hogy mindenkit kiszolgál(t): "A politika világában hat éve veszek részt, 2002 és 2005 között a Belügyminisztérium Politikai Államtitkárságán voltam titkárságvezető." A ferencvárosi tagok kampányrészvétele a diktatórikus jelöltválasztás miatt lényegében megszűnt, miután úgy látták, hogy a IX. kerületi szocialista alpolgármester korábbi kabinetfőnökével helyben nem lehet jó eredményt elérni. 
Az MDF országos vezetése által állított jelölt botránya újabb jele annak, hogy milyen mély erkölcsi és politikai válságba sodorta a pártot a jelenlegi vezetés - fogalmazott Huber Szebasztián, az MDF budapesti alelnöke szombati közleményében. Huber szerint Herényi Károly a személyes találkozójukon jelezte, Szilassy Gábor Cézár, az MDF helyi elnökének jelöléséről szó sem lehet, hiszen ő közismerten "almássysta".
Herényi Károly a találkozó után munkatársát, Székely-Gyökössy Szabolcs frakcióigazgatót bízta meg a kampányfőnöki teendők ellátásával. "A helyi és budapesti szervezetet teljesen kihagyták a kampányból, ennek ellenére a kerületi szervezet több mint 100 kopogtatócédulát összegyűjtött. December elején a kampányfőnöknek a budapesti elnökök ülésén többen jeleztük, két évvel ezelőtti támogatóink kb. 20 százaléka támogatja a párt jelenlegi politikáját. Mindez a kopogtatócédula-gyűjtésben is megmutatkozott. Az MDF korábbi szavazói, akárcsak mi, az MDF tagjai elfogadhatatlannak tartjuk Dávid Ibolyának a Nemzeti Csúcson tett felelőtlen nyilatkozatát, a Fővárosi Közgyűlés MDF-frakciójának és az Országgyűlés MDF-frakciójának kormányoldalt támogató voksolásait, az adótörvény kisebbségi kormányt hatalomban tartó megszavazását, Lengyel Zoltán kormánypárti képviselő MDF-frakciótagságát és természetesen, majd minden korábbi támogatónkban visszatetszést szültek azok a kétes módszerek, amelyekkel Dávid Ibolya megőrizte elnöki székét. Ezt egy helyi ismertség nélküli jelölttel pótolni nem lehetett" - áll Huber közleményében.
(Index nyomán Kuruc.info)