Mindhárom kizárás elleni fellebbezést elutasította a Fővárosi Választási Bizottság a ferencvárosi időközi országgyűlési választás ügyében szombaton. A még mindig nem jogerős döntés értelmében nem indulhat a Magyar Demokrata Fórum (MDF), a Magyar Szociális Zöld Párt (MSZZP), valamint a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) jelöltje (D. Mihály, P. Tamás és A. László) a január 11-i választáson.
A Fővárosi Választási Bizottság szombati ülésén a fellebbezők nem jelentek meg. A herényi párt fellebbezését érdemben vizsgálták, míg a törpe- és a fantompártét formai hibák miatt utasították el (még egy normális beadványt se tudtak megírni Csurkáék és Tomcaték). A testület határozata megfellebbezhető, erre három naptári nap áll rendelkezésre, ezután a végleges döntést a Fővárosi Bíróság mondja ki, szintén három napon belül.
A Fővárosi Választási Bizottság elnöke a testület ülése után a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy új bizonyítékokat a fellebbezők az első fokú eljáráshoz képest nem terjesztettek be. Egyik beterjesztő sem hivatkozott olyan új momentumra, amely megingathatta volna az első fokon eljáró helyi választási bizottság döntését. Fogarasi József elmondta: végignézték az ajánlócédulákat, és ez alapján hagyták jóvá az első fokú határozatot. A Fővárosi Választási Bizottság elnöke megjegyezte: információik szerint hivatalos nyomozás is folyik az ügyben.
A helyi választási bizottság Jobbik által delegált tagja, Novák Előd egy hete hívta fel a sajtó figyelmét arra, hogy az MDF ajánlószelvényeinek jelentős része álláspontja szerint fénymásolt hamisítvány, majd a MIÉP-nél és a MSZZP-nél profibb, nyomdai csalásra bukkant. Az Állami Nyomda szakértői megerősítették a leleplezést. Ezután a választókerületi bizottság első fokon kizárta az indulók közül a három szélhámost, és feljelentést tett az ügyészségen.
(MTI, Hír TV, Kuruc.info)