2019. február 20., szerda, Aladár, Álmos, Elemér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:46 A Fidesz pártcsaládjának sem tetszik a legújabb "tájékoztató" kampány: a pártelnök Orbán helyett Juncker oldalára állt22:34 Az ENSZ szerint hat héten belül elfogyhat a segély Jemenben22:08 Zamárdi is bejelentkezett a Red Bull Air Race-ért21:13 Junckerék szerint hazugság a kormány legújabb Soros-kampánya20:46 Életfogytiglanra ítélték a konkurenciát baltával kiiktató pécsi cigánybűnözőt20:26 Svédország nem adja ki Varsónak a sztálinista vérbírót19:55 Oltásellenes hazugságoknak bedőlő szülők okozták a vancouveri kanyarójárványt19:40 Az EP előtt kellett volna magyarázkodnia Poltnak az Elios-ügy miatt - de nem megy el, mert ő nem politizál19:24 Újabb hamis bombafenyegetések voltak Moszkvában19:05 Vezérigazgató-csere a MÁV-Start élén18:08 Gyöngyösi vallomása: korábban tudatosan játszottunk rá a rasszista, antiszemita érzésekre, ma már szívesen mennék a Mazsihiszhez követségbe17:30 Megint amerikai elnök szeretne lenni a "demokratikus szocialista" zsidó16:52 Orbán Netanjahunak: remélhetőleg az eddigi legjobb Maccabi Játékokat rendezik meg Budapesten16:21 Most már a buziktól is kérheti a bocsánatot a Jobbik16:08 A Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom a kormány családvédelmi akciótervéről
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Zsidóbűnözés ::

Az SZDSZ visszaléptetését indítványozza a Jobbik


Nem oszt, nem szoroz
A lopott ajánlószelvényekre aláírás hamisítását természetesnek tartó Janás Ferenc abszurd módon az SZDSZ választási bizottsági delegáltja a Ferencvárosban, tehát a törvényesség felesküdött őre. A Jobbik indítványozza a testületben, hogy az szólítsa fel lemondásra őt és John Emese képviselőjelöltjét is, illetve a bizottság ismét tegyen feljelentést. Janás legutóbb az Állami Nyomda vizsgálatát próbálta megakadályozni, John pedig 2002-ben nem támogatta választási bizottsági tagként egy kisebb kopogtatócédula-hamisítási ügy kivizsgálását, melyben végül a rendőrség utólag megállapította, hogy igenis visszaélés történt.
A Hír TV-ben bemutatott, rejtett kamerás felvétellel leleplezett Janás Ferenc nemcsak az SZDSZ ferencvárosi elnöke és az Országos Tanács tagja, hanem a szélsőséges törpepárt delegáltja is a helyi választási bizottságba. Az esküjét is megszegő politikai bűnözőnek nincs helye a testületben, ezért a Jobbik indítványozza, hogy a bizottság közleményben szólítsa fel lemondásra őt és John Emese képviselőjelöltjét is. Az SZDSZ jogerős nyilvántartásba vétele után más lehetőség a visszaléptetésre sajnos már nincs, választójogi szempontból csak erkölcsi kötelességük a lemondás, a büntetőjog terén viszont ismét bizottsági feljelentést szorgalmaz a Jobbik betöréses lopás, okirat-hamisítás és a választás rendje elleni bűncselekmény miatt (ha ezúttal nem szavaznák meg a jobbikos javaslatot, akkor a párt fordul közvetlenül a rendőrséghez).

Lassan megszokhatjuk... Összenő, ami összetartozik!

John Emesét több más erkölcsi teher is húzza lefelé az SZDSZ lejtőjén. Kampányát azzal kezdte, hogy megtévesztő, narancssárga színnel vastagon nyomott, de csak apró SZDSZ-logóval ellátott borítékokban kérte visszaküldeni az ajánlószelvényeket, a párt postaköltségén. Ezek után nem volt valószínűsíthető, hogy még durva csalásokra is hajlandóak lesznek, és a minden leadott kopogtatócédulát ellenőrző számítógépes rendszer szerint sem volt kimagasló az adattartalmilag hibás szelvények aránya. (Ettől függetlenül a Jobbik utólag megvizsgálta a cédulákat, de azok láthatóan nem hamisítványok, az aláírások eredetiségéről pedig csak a rendőrség tud meggyőződni.)
2002-ben pedig Budapest 17. országgyűlési egyéni választókerületének SZDSZ-es választási bizottsági tagjaként John Emese nem támogatta Novák Előd hasonló leleplezését: akkor egy kisgazda jelölt próbálkozott a csalással, sikeresen, mert a bizottság lesöpörte a vizsgálatot, ámbár a rendőrség utólag megállapította a hamisítást.
Most a három csaló leleplezésekor Janás Ferenc volt a választási bizottságban az egyetlen, aki nem is volt hajlandó megtekinteni az ajánlószelvények hamisítását bizonyító, Jobbik által bemutatott fénymásolási-nyomtatási különbségeket a cédulákon. Sőt az Állami Nyomda vizsgálata ellen is obstrukciós kifogást emelt, mondván: ha erről határoz a bizottság, az is megfellebbezhető, így meg kell várni annak jogerőre emelkedését (akár 12 nap), csak utána vizsgálódhat a nyomda, viszont mivel három napon belül döntenie kell a bizottságnak az ajánlószelvények elfogadásáról, így erre nincs is mód. 

A rejtett kamerás felvétel magyarázatot adott arra, hogy az SZDSZ miért adta be korábban az akkor értelmetlennek tűnő panaszát egy „provokációra”, miután ezek szerint már akkor sejtették, hogy lebuktak. Janás Ferenc most azzal takarózik: „Bizalmi légkört akartam kialakítani vele, hogy kiderítsem, kinek dolgozik és mi a szándéka, ezért kezdtem vele a hamisításról beszélni.” Ha Janás Ferenc nem egy beépített rendőrnyomozó, titkosügynök, akkor ezt a magyarázatát az őszödi beszéd kiszivárgása óta kormányzati szintre emelt mellébeszélések és hazugságspirálok sorába tudjuk csak sorolni. A Jobbik felkérte a Hír TV-t, hogy a vágatlan felvételt bocsássa a választási bizottság rendelkezésére, mely december 31-ei, nyilvános ülésén (11 órától a Bakáts téri polgármesteri hivatalban) pontot tehet az ügy végére.

Szegedi Csanád szolidaritást vállalt a közmunkára ítélt Novák Előddel. Képünkön még csak a falfirkáktól tisztítják meg Budapestet, azonban kampányukban most mást is ígérnek...

Nem mehetünk el ugyanakkor amellett, hogy míg az SZDSZ vélhetően teljesítménybérezést (2000 Ft/cédula) adott feketemunkásainak, addig a Fidesznek ajánlószelvényt gyűjtők most óradíjat (700 Ft) kaptak, amit egy volt helyi alelnökük, képviselőjelöltjük panaszára indított vizsgálatban nyolc napja el is ismert a Fidesz (ha esetükben legalább nem feketemunkáról volna szó, illene most közzétenniük valami elszámolást). A Jobbik szerint mindkét módszer etikátlan, és jogszerűségük is kérdéses, hiszen ilyen jogértelmezéssel a cigány kopogtatócédula-dílerek által közvetített, gyakran több száz ajánlószelvény megvétele is törvényes lehet.
Novák Előd
a Jobbik delegáltja a Bp. 12. OEVK Választási Bizottságba
Szegedi Csanád
a Jobbik ferencvárosi képviselőjelöltje, alelnök

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready