Az eddigi legmegdöbbentőbb választási csalásra, súlyos törvénysértésre bukkant ismét a Jobbik. Az előzetes gyanúval szemben nem az MSZP-től, hanem a Fidesztől kapta a MIÉP azokat a kitöltött kopogtatócédulákat, melyeknek személyi adatait 415 hamis szelvényére másolták. Ezt az érintett, egytől egyig fideszes ajánlók nyilatkozták írásban, tanúk előtt, felháborodásuknak adva hangot, hogy az általuk gyakran személyesen a Fidesz-irodába vitt cédulákat pártjuk nem, ellenben a MIÉP felhasználta.

Vezénylő tábornok úr a vén háromperhármassal is bratyizik, ha kell

Újabb vizsgálódásomat az indokolta, hogy míg a másik két csaló pártnál a kiugróan magas, több száz hibás adat egyértelműen mutatta, hogy valami régebbi adatbázisból hamisították a személyi adatokat az „utángyártott” ajánlószelvényekre, addig a MIÉP-nél a 415 hamis cédulán gyakorlatilag hibátlan adatok voltak. Nem szerepeltek rajta elhalálozottak, elköltözöttek sem, nem voltak kettős jelölések, mint a másik két hamiskártyásnál százszámra. Azaz a MIÉP olyan személyek pontos, friss adatait szerezte meg, melyeket ráadásul egyik párt sem adott le ajánlójaként. Ez csak kétféleképpen történhetett: vagy a választási iroda egyik munkatársa szivárogtatott ki információt (ezt eleve nem tartottuk valószínűnek), vagy valamelyik nagy párt adott át felesleges szelvényeiből.
Utóbbi a politikai maffia üzérkedéseit ismerve életszerűnek tűnt, különösen az MSZP esetében, melynek érdekében állhatott a Fidesz mégoly minimális gyengítése is a MIÉP elindítása által. A kampány elején az egyik nagy párt (nem a Fidesz) a Jobbikot is megkereste burkoltan, hogy adna át ajánlószelvényeket, de ezt természetesen visszautasítottuk. Az ajánlat annyira váratlanul érte helyi elnökünket, hogy a beszélgetést nem tudta felvenni bizonyítéknak, de a gyanúnkat a MIÉP-pel szemben növelte, hogy Csurkáék nem fognak ellenállni a kísértésnek, ezért is vizsgáltam eleve árgus szemekkel benyújtott céduláikat.
Azonban a hamis szelvényeken feltüntetett 415 ajánló közül több mint tucatnyit nyilatkoztatva végül mindegyikükről kiderült, hogy a Fidesznek adták kopogtatócédulájukat. Többen személyesen a pártirodába vitték, valaki magának a jelöltnek a kezébe adta, mások fideszes önkormányzati képviselőnek. S mindezt írásban is tanúsítják. Véletlenül sincs senki közülük egy sem, aki nem adta le ajánlószelvényét, vagy bármely más pártot támogatott vele. A MIÉP hamisított, de pontos, friss adatai kizárólag fideszeseket takarnak, akik mind azt tanúsítják: a Fidesznek adták cédulájukat. A választási bizottságnak mégse nyújtott be a Fidesz egyet se a MIÉP-nél hamisítottak közül.
Az MDF korábban azt hazudta, hogy a 669 hamis ajánlószelvényüket mindet „a Mikulás hozta”; reméljük, a Fidesz nem áll elő hasonló mesével, miszerint az övéiket pedig a Mikulás vitte el. Logikus, hogy miután a Jobbik indulása biztossá vált, a Fidesz lemondott a radikálisok szavazatairól, így hasznosabb volt számára (főleg hosszú távon) azok megosztása, a riválisként kezelt Jobbik gyengítése a haldokló MIÉP művi életben tartása által.
A már korábban leleplezett csalókat a feltárt visszaélések kiszélesedése nem menti fel, az csak az egész politikai garnitúra romlottságát mutatja, s a radikális változás szükségességét. A Fidesz képviselőjelöltje, Bácskai János az SZDSZ-es botrány kapcsán azt nyilatkozta: a jelölt felel a kampánystáb minden tagjának tetteiért…
Novák Előd
a Jobbik delegáltja a Bp. 12. OEVK Választási Bizottságba