Megdöbbentőnek nevezte Répás József (független), kiskunlacházi polgármester, hogy a településen történt gyermekgyilkosság ügyében a rendőrség csak most tűzött ki nyomravezetői díjat. A politikus ezt a Kiskunlacházán pénteken tartott magyar-roma kerekasztal-megbeszélésen mondta el.
Répás József szerint a kormányzat nem foglalkozik érdemben a cigány-magyar ellentétekkel, ezért a településeknek össze kell fogniuk a robbanásig feszült ellentétek oldásáért. Az MTI-nek azt mondta: igenis van Magyarországon cigánybűnözés, amelynek gátat kell szabni. Megoldásként említette, hogy munkalehetőségeket kell a cigányságnak biztosítani, s a romák képzését körültekintően megszervezni.
Figyelemfelhívásnak szánják az első kerekasztalt – jelentette ki –, amelyet terveik szerint továbbiak követnek, egyebek között Kerepesen és Monokon. A kiskunlacházi fórumon, amelyen pártok, önkormányzatok, cigányszervezetek, illetve a rendőrség képviselői vettek részt, a közbiztonság aggasztó helyzetéről, a jogalkotók politikai felelősségéről és a társadalmi béke megteremtéséről esett szó.
(MTI nyomán)