Újabb aláírásgyűjtő kampányt kezdeményez a országgyűlési képviselők költségtérítésével kapcsolatban több mint fél millió aláírást (és adatot) összegyűjtött Seres Mária.
A kezdeményező ezúttal arról kérdezné a magyar állampolgárokat egy népszavazáson, hogy az országgyűlési képviselők, e tisztségükkel párhuzamosan lehessenek-e polgármesterek is.
Eddig az MTI-hír.
Több olvasónk nehezményezte, hogy miért nem szentelünk nagyobb figyelmet Seres Mária aláírásgyűjtésének. Nos, azért, mert a hölgy a jelek szerint igen közeli kapcsolatban van Polgár úrék választási csaló Zöld Pártjával. S mire van szüksége leginkább egy választási csalónak? Adatokra.
Alább egy korábbi írás a témában, de, ahogy az egyikben megfogalmazzák: beszél az internet. Akit érdekel, nyomozzon, nekünk van fontosabb dolgunk is.

Kicsoda Seres Mária és mi köze Tomcathez?
Ha beírod a google-be ezt a számot: 70/392-4499, két találatot kapsz. Az egyik Tomcat (Zöld Párt) képviselőjelölti bemutatkozó oldala, ahol ez a szám a kontakt, a másik Seres Mária kampányweboldala, ahol a budapesti aláírásgyűjtő fiú (Csaba) telefonszáma szintén ez a szám.
http://www.zoldpart.hu/user_article.php?id=57
http://www.seresmaria.hu/blogpl.php?id=24
A napokban berobbant a közéletbe Seres Mária, aki eddig néhány hét alatt a szükséges 200 ezerből 85 ezer aláírást gyűjtött a képviselők elszámoltatásának ügyében kezdeményezett, amúgy mindenki számára szerethető népszavazásához. Magáról ezt állítja: „nem foglalkozom politikával – mint az emberek többsége – és nem is vonz a politikusi lét. Nem is értek hozzá.” De ki ő igazából? És miért éri meg aláíró ívekkel rohangálni?
Gyorsan megtudhatjuk az interneten, hogy az alaposan kidolgozott www.seresmaria.hu ugyanazon a kis nyíregyházi szerveren lakik, ahol Tomcat www.zoldpart.hu oldala.
http://www.robtex.com/dns/zoldpart.hu.html
http://www.robtex.com/dns/seresmaria.hu.html
Ez biza megér egy kis figyelmet, mert a hölgynek már 85 ezer ember adta meg személyes adatait az aláírt íveken, míg Tomcat - ahogy azt ő is állítja - az utóbbi napokban nyomdában készíttetett üres ajánlószelvényeket a lassan teljes botrányba fulladó ferencvárosi időközi választásokra.
Seres Máriát nem szereti a Google, a népszavazási kezdeményezésig nem volt egy tipikus netizen. De ha Stekler Ottóval, Tomcat pártelnökével együtt üti be az ember, akkor azért beszél a net. Kiderül, hogy Seres Mária és Stekler Ottó közös listán indult a Zöld Párt színeiben a 2004-es EP válaztásokon. Iletve indult volna, de sajnos az egész listát elkaszálták érvénytelen - utólag módosított - ajánlószelvények leadása miatt. http://www.valasztas.hu/vteup04/l2-tl9.html
Mostanában a fél ország kapta Seres Mária spamjeit a postaládájába, és nem csak ismerősöktől. Van spamwiki oldal Magyarországon, ahová fel is tették, de ott a spamwiki szakértője azt a véleményezést adta, hogy ez nem spam. Az nyilván csak véletlen, hogy a spamwiki alapítója Blogin, Tomcat Bombagyárának egyik szerkesztője.
Volt, aki a spammelést Seres Mária honlapján is szóvátette. Már nem találjátok meg, mert a hozzászólás mára eltűnt, csak nehezen lehet a netről előhalászni.
A www.haszker.hu tulajdonosa a Kontroll Média Kft., a Zöld Újság kiadója. Seres Mária a Stekler Ottó nevével fémjelzett „színvonalas” környezetvédő magazin, a Zöld Újság médiaigazgatója volt pár éve.
http://209.85.129.132/search?q=cache:Dn_2IgXNo-gJ:www.ot2005.hu/OT2005_c…

További adalék, hogy Tomcat pártja a képviselők elszámoltathatósága ügyében már gyűjtött legalább 50.000 aláírást. Seres Mária kérdése: „Egyetért-e Ön azzal, hogy szűnjön meg az országgyűlési képviselők elszámolási kötelezettséggel nem terhelt költségtérítése?” Tomcat pártelnöke és Stekler Ottó kérdése: „-Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?”
http://www.valasztas.hu/onkval2006/hu/03/hatarozatok/2007-472ovb.html
Miért érdekes ez? Mert itt most nem csak a Fradiról van szó, hanem nagy nemzetközi meccs közeleg. Az EP-választás, ahol már 20.000 ajánlószelvénnyel listát lehet állítani. Az csak ráadás, hogy ha a független civil Seres Mária összegyűjti a 200.000 aláírást, akkor a népszavazás is épp aznap lehet, ennek minden előnyével. Sajnos a választási gyakorlat szerint ha egy „polgártól” (hahaha…) két ajánló érkezik, mindkettő mérlegelés nélkül érvénytelen. Érthető, hisz tilos egy választópolgárt a pártpreferenciájáról faggatva nyomozni. Így hiába igazi az egyik és hamis a másik, az igazit leadó lúzer feleslegesen dolgozott. Ellenőrizni csak az adatok helyességét lehet a nyilvántartásokban.
Tanulság:
Igazából azért kellene népszavazás, hogy a választási rendszerünk valóban titkos, és kijátszhatatlan legyen. Jelenleg ha csak 3-4 szerethető kérdéssel egyenként kezdeményez valaki népszavazásokat, azok kiírása nélkül is annyi adathoz juthat, amivel akár országos listát is állíthat a parlamenti választásokon. Senki sem veszi észre, hogy míg maguk a magyar választások többnyire botrányok nélkül zajlanak, a kopogtatókkal banánköztársasági szintű kavarások vannak minden alkalommal? Ráadásul teljesen ellentétes az anonimitás elvével, de ez már egy másik érdekes történet, ami 1989-ig visszanyúlik.
(hungary.indymedia.org)