Nógrádmegyer lakói rettegésben élnek. A helyi cigánytetvek, akik valami miatt azt gondolják, hogy falujukban megalakulni készül a Magyar Gárda, megtámadták a helyi papot, s életveszélyesen megfenyegettek több helyi magyar lakost.
Olvasónk írta az alábbiakat:
„Pár órája kollégiumi lakótársam a szüleit hívta telefonon, akik 2 órán keresztül nem jelentkeztek. Később is csak annyit mondtak a telefonba: most nem alkalmas.Később aztán sikerült belőlük annyit kihúzni, hogy cigányok fenyegették meg őket és a környéken lakó keresztényeket, magyarokat. A féllábú plébánost másik lába levágásával és szíven szurkálásával, a barátom anyukáját és többeket is pedig szintén halálosan. A srác elmondása szerint más korábban is félelemben éltek, sötétedés után nem teszik ki a lábukat a házból. Van egy húga is ez pedig további okot ad a félelemre, és mivel az állam és a rendőrség nem képes rendet tenni, a gárdának gyakorlatilag meg van kötve a keze kénytelenek lesznek költözni. Ami miatt írtam, hogy még a Kuruc.info- nem olvastam az esetről és hiányoltam, mivel mindig részletesen, pontosan és mellébeszélés nélkül kaptam friss információkat, és arra gondoltam lehet hogy még nem értesültek a hírről, esetleg utánanézhetnének hogy megint szarevő cigányok bántják a magyart, és részletesebben beszámolhatnának.”
Utánanéztünk, és sajnos igaznak bizonyultak a hírek. Nógrádmegyerben mintegy 150 cigány támadt rá az ottani egyházi személyre és helyi Jobbikosokra. Információink szerint a cigányok a Jobbikos vezető házánál gyülekeztek, ezért Heves, Nógrád és Pest megye gárdistái megindultak a helyszínre segítséget nyújtani, ám időközben az akciót lefújták, mert a rendőrség kiérkezett a házhoz, s reggelig ott is maradnak. Szükség esetén a rebiszeseket is kihívják. Mivel a Magyar Gárdának is vannak tapasztalatai a rendőrség fellépését illetően, körülbelül 40-60 autóval a közelben maradnak. Szerkesztőségünkhöz eljutott a nógrádmegyeri pap, paptestvéreinek írt levele, melyet alább olvashatnak.
„Tisztelt Paptestvérek!
Engedjétek meg, hogy beszámoljak egy döbbenetes dologról, ami itt a falumban, Nógrádmegyerben történt (és történik) az utóbbi napokban, illetve órákban.
Két napja az a hír kelt lábra a faluban, hogy én március 15-ére Nógrádmegyerbe hívtam a Magyar Gárdát, hogy a szentmisén lesz a gyülekező, hogy 300 gárdista jön ide..Két nap óta folyamatos
zaklatásnak vagyok kitéve. Az egész azzal kezdődött, hogy szerdán a postára menet megállított a faluban Gáspár Győző (a Győzike apja, önjelölt milliomos romavezér), és megkérdezte: igaz-e, hogy nálam a plébánián alakult meg a helyi Jobbik, illetve Magyar Gárda helyi szervezete, s hogy idehívtam a gárdistákat március 15-ére. Mondtam, hogy nem igaz. A bogarat az ültette a fülébe, hogy tavaly októberben volt nálam a plébánián egy kis beszélgetés, amelyen jelen volt P.Sz., a Jobbik Nógrád megyei elnöke, és néhány falusi szimpatizáns (érdeklődő). Azért volt nálam, mert P. úr kért meg
rá, mondván, hogy egy kis beszélgetést szeretne összehozni (már régebbtől ismerjük egymást). De ez nem tagtoborzó és nem megalakuló ülés volt!
Nos, ezek után csütörtökön, megkezdődtek a személyem elleni támadások. Először egy dühös cigányasszonyság fejtette ki telefonon a véleményét rólam meg a Jobbikról, s később kiderült, hogy a beszélgetést a tudtom nélkül felvették. Kérdésem az is: honnan tudták meg az egy hetes új t-mobilos telefonszámomat, amikor én azt csupán egy-két embernek adtam ki, ők pedig nem adták tovább.
Aztán jött a mai nap (péntek): először felkeresett 5 roma, akik tudakozódtak, hogy mi a helyzet. Rendesek, kulturáltak voltak, a Hit Gyülekezete tagjai. Nekik is elmondtam a valós helyzetet, úgy éreztem, megnyugodtak. Aztán jöttek a helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetői. Ővelük is egy nagyon kulturált beszélgetést folytattam, elmondtam, mi a helyzet. Ők is megnyugodva távoztak. De aztán eljött az este. Amikor fél ötkor mentem át a szentmisére, a plébánia előtt gyülekezett 30-40 mindenre elszánt, várszomjas cigány fiatalember, amik minősíthetetlen szavakkal illettek, életveszélyesen megfenyegettek. Az 5 órai szentmise után jöttem ki a templomból, és akkor kezdődött el a hadd-el-hadd. Nekem estek a cigányok, akik fokozatosan egyre többen lettek, és elkezdték szórni rám a fentebb leírt aljas rágalmakat. Kb. 150 cigány verődött össze, közben kijöttek a
hívek is a templomból. Majd megérkezett Rácz István magyargéci (fíliám) Fideszes parlamenti képviselő (akivel jó viszonyban vagyok), és próbálta nyugtatni a kedélyeket. Majd megjött a polgármester is, s végül a rendőrség is nagy erőkkel vonult ki a helyszínre. Történt mindez a templom és a plébánia közti téren. Egyszerűen képtelenek voltak felfogni, hogy nincs semmi. Senki semmit nem szervezkedik. Olyan képtelen dolgok jöttek már ki a szájukon, hogy az elképesztő. Hogy itt nyáron, a plébánián tábort rendezünk a gárdistáknak, a hívek pedig főznek nekik - ezzel nyilvánvalóan az ipolymentés ifjúsági táborra utaltak.
Szóval a faluban óriási a feszültség, a rendőrség járőrözik a plébánia körül. Gyakorlatilag a személyem elleni lincshangulat uralkodik. Kérem tehát, imáitokat. Hiszem, hogy Isten az én védelmezőm, nem félek, nem abból a fából faragtak.
Ezzel most búcsúzom
Kovács Attila atya Nógrádmegyerből „
Igenis, van cigánybűnözés, amit haladéktalanul fel kell számolnunk, hisz már saját életünk múlik ezen!
(Kuruc.info, olvasóink tájékoztatása alapján)
Olvasónk megjegyzése: Tisztelt Szerkesztőség! Most olvastam a nógrádmegyeri történésekről. Azonnal felhívtam egy ismerősömet, akit semmilyen szinten nem akarok megnevezni. Mi is történt pontosan? Egy nógrádmegyeri születésű magyar lány jogásznak készül. A faluban pedig tudják róla, hogy a Magyar Gárda tagja lesz. Holnap lesz az avatása.  Megalakult Nógrádmegyeren egy "jobb párt" (ismerősöm szavaival). A jogászhallgató hölgy beszélt a pappal. Ebből a cigányok "kikövetkeztették", hogy a pap helyet adott a "jobb pártiaknak". A többit már megírtátok. Természetesen a cigányok nem csak a papot, hanem Nógrádmegyeren lakó összes magyart életveszélyesen megfenyegették (ismerősömet is). A cigányok egész éjjel nem aludtak, őrséget álltak a putrijaik előtt kedvenc "kézifegyvereikkel". Az éjszaka hat rendőrautó vigyázta, nehogy a Gárdisták rárontsanak szegény rettegő cigányokra. Napközben ez a létszám kettőre apadt, de maradnak a rendőrök ma éjszaka is. Ahogyan a Gárdisták is a szomszéd faluban. (humanember)