Itt az ideje (így EP-választás előtt - a szerk.) kimondani, hogy a Jobbik nem egyszerűen egy radikális párt, hanem a szombati holokauszttagadó tüntetés után neonáci pártnak tekinthető - jelentette ki Gusztos Péter a Független Hírügynökségnek. A liberális nagyotmondó szerint a demonstráción átléptek egy határ azzal, hogy az auschwitzi koncentrációs tábor kiforgatott jelmondatával tüntettek. "A Jobbik és Magyar Gárda társadalmi környezetszennyezést folytat, és politikájuk kifejezetten magyarellenes" - licitálta túl pénteki kijelentését. Az persze nem zavarja, hogy a szóban forgó vonuláson nem a Magyar Gárda, hanem az abból kivált ún. "Őrző szárny" vett részt (és a Jobbik sem volt ott), amely, mint egy korábbi anyagunkban fogalmaztunk, legalább annyira "kedveli" a Jobbikot, mint maga Gusztos.
A Gusztosék szekerét toló "Független" Hírügynökségnek természetesen esze ágában sincs tisztázni a dolgot, sőt, tudatosan hírhamisítást követ el, hogy stimmeljen a történet. (Az érintettek megtehetik a szükséges lépéseket.) Ezt hazudják tehát híradás címén (nem különb az MTI sem, lásd alább):

Holokauszttagadó demonstrációt tartottak szélsőjobboldali szervezetek, köztük a Magyar Gárda szombat délután a budai Várban. Nagyjából kétszázan gyűltek össze. A vonulás a Clark Ádám térről indult: a többségében kopaszra nyírt, katonai egyenruhát viselő fiatalok rendőri kísérettel vonultak a lekordonozott német nagykövetség elé. A menet elején egy transzparenst vittek, amelyre magyarul és németül azt írták: "az igazság szabaddá tesz", feltehetően utalva az auschwitzi koncentrációs tábor kapuján olvasható "Die Arbeit macht frei", (A munka szabaddá tesz) feliratra. A demonstráción az is elhangzott: semmi nem igaz a holokausztból.
Gusztos erre mondta: a szombati tüntetésen a Jobbik (mely ott sem volt, viszont igenis felléphetne a világ legnagyobb történelemhamisítása ellen - a szerk.) átlépett egy határt, hiszen az auschwitzi koncentrációs tábor kiforgatott jelmondatával tüntetett, tagadta a holokausztot és éltette náci Németországot. Az ügyvivő azt mondta: ezek után itt az ideje kimondani, hogy téved mindenki, aki a Jobbikot egyszerűen egy radikális pártnak nevezi. "Ideje kimondani, hogy Magyarországon szervezetten, párttal rendelkezve megjelentek a neonácik. A Jobbik egy neonáci pártnak nevezhető és tekintendő a tüntetés után" - fogalmazott.
Megdöbbentőnek nevezte továbbá, a hangulatot fokozandó, hogy húsz évvel a rendszerváltás után "egy újnyilas, neonáci pártnak magánhadserege lehet". "A Jobbik és Magyar Gárda társadalmi környezetszennyezést folytat, politikájuk pedig kifejezetten magyarellenes". Gusztos leszögezte: minden meg fognak tenni annak érdekében, hogy "a Magyar Gárda törvényellenes tevékenységét is megszüntessék".


Nem marad el persze a napi szinten hazudozó Magyarországi Talmudista Iroda sem, mely így tájékoztat félre:
Holokauszttagadó demonstrációt tartottak szélsőjobboldali nézeteket valló szervezetek, köztük a Magyar Gárda 60 fős egysége szombat délután a budai Várban, a német nagykövetség előtt.
Egy nappal a holokauszt emléknapjához kapcsolódó Élet Menete rendezvény előtt katonai egyenruhát viselő, kopaszra nyírt fiatalok, szkinhedek és szimpatizánsaik, valamint a Magyar Gárda tagjai a Clark Ádám térről rendőri biztosítás mellett vonultak a német külképviselet kordonnal lezárt épülete elé, hogy tagadják a holokauszt tényét és a „cionista világuralom” ellen emeljék fel szavukat.
Dósa István, a Magyar Gárda főkapitánya mintegy 200 ember előtt azt mondta: semmi nem igaz holokausztból.
Hát igen, régi barátaink, a túlnyomórészt adófizetői befizetésekből fenntartott MTI-sek megint hazudtak. Akárcsak Tatárszentgyörgy vagy Galgagyörk kapcsán. De, mi mást is várhat az ember ezektől. Ahol a penetránsan hazudozó, és még csak helyesen írni sem tudó Hidvégi-B. Attila az “év újságírója” lehet (további infó és hivatkozások ITT), minden megeshet.
(SZDSZ-közeli FH és MTI nyomán)