Kontraszelektált (média)világunkban természetes, hogy a legostobább, a leginkább uszító, megszólalásaikban a valósággal köszönő viszonyban még csak véletlenül sem levő emberek kapják sorban az állami és egyéb kitüntetéseket. Így volt ez a Heti Tetves stábjával, az MTI-sekkel, a 168 tórásokkal.

Most megint megkapta júdáspénzét egyik fő kedvencünk, Hidvégi-B. Attila. Nem ez az első ballib kitüntetése – tavaly már megkapta az év MTI-tudósítója címet.


Íme a "mester"


Talán mondanunk sem kell, hogy Hidvégi munkássága, megszólalásai köszönő viszonyban sincsenek a valósággal. Jellemzi munkaadóját, az MTI-t, hogy egy olyan ember kapta meg a legmagasabb elismerésüket, aki olyanokat hazudik, hogy pl. a Gárda összeveri a cigányokat. Ráadásul még helyesen írni sem tud (lásd EZT).

Kedves Olvasók! Önök szerint megérdemli mindezt egy olyan ember, aki a helyesírás alapszabályaival sincs tisztában, ill. úton-útfélen hazudik, mindezt az adófizetők pénzén (MTI, MTV Roma Magazin, különböző, szintén közpénzekből finanszírozott roma lapok, rádiók stb. stb.)? Amikor nálánál sokkal-sokkal jobb, magyarul (helyesen írni is) lényegesen jobban tudó, nem hazudozó újságírók még csak nem is álmodhatnak ilyen díjról – csak és kizárólag azért, mert nem fajvédők?

Munkásságával kapcsolatban, hogy "képben legyünk", a következő cikkeket érdemes elolvasni:

Beilleszkedő, szolidáris roma cikke a magyarverésről: Köszönet a szlovák kormánynak! + képek és adatlap: az év MTI-tudósítójáról van szó + szakkommentár

Aljas uszítás a "Magyar" TV Roma Magazinjában: rég hallottunk ennyi ordenáré hazugságot

A kitüntetésről beszámoló RomNet-es cikk:

Tizennegyedik alkalommal adták át a Kisebbségekért Díjakat

Az eseményen, melyen tízen részesültek elismerésben, jelen volt Sólyom László köztársasági elnök, Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke és Gyurcsány Ferenc kormányfő. Az elismerésen hét magánszemély és három szervezet osztozkodott.

A Kisebbségekért Díj a hazai kisebbségek érdekében a közéletben, az oktatásban, a kultúrában, az egyházi életben, a tudományban, a tömegtájékoztatásban, a gazdasági önszerveződés területén példaértékű tevékenységet végző személyek, szervezetek és kisebbségi önkormányzatok elismeréseként ítélik oda.

Kisebbségekért Díjban részesült többek mellett az Eötvös József Cigány-Magyar Pedagógiai Társaság a hazai roma kisebbséget támogató, széles körű, példamutató tevékenységéért.

Farkas Tibor a cigányság életkörülményeinek javításáért végzett, sokoldalú, kezdeményező, közéleti szerepvállalásáért.

Lakatos Mihály generációk sikeres életkezdését segítő, több évtizedes lelkiismeretes pedagógusi munkájáért, közéleti tevékenységéért.

Nagy Sándorné hivatástudattal végzett, szemléletformáló pedagógiai és vezetői munkája elismeréseként.

Hidvégi-Balogh Attila, aki számos kitüntetés és elismerés birtokosa, őszintesége, bátorsága révén sok roma fiatal példaképévé vált. Példaértékű szakmai felkészültsége (Kuruc.info: nevetséges... ellenpéldákat lásd az ajánlott cikkekben; pl. fizikailag romaverő Gárda stb.), hiteles újságírói munkája elismeréseként vehette át a Kisebbségekért Díjat.

Kisebbségekért Díjat vehetett át még Héring Istvánné, Dr. Boross Marietta, a Magyarországi Lengyel Perszonális és Lengyel Templom, Mundruczó Kornél és a Tessedik Táncegyüttes.