A Jobbik elnöke értékrendjének alján szerepel Faludy György. Vona Gábor szerint az egész ország Wass Albertet olvas (a köztévé Híradója Vassnak írja, Vonát meg alelnöknek nevezi), de Spiró György az érettségi tétel, mert Magyarországon kultúrterror van, az egyszázalékos SZDSZ-nek köszönhetően. A politikus leszögezte: parlamenti erőként megszavazzák, ami nemzeti érdek, de az elszámolásnál nem nézik majd, a korrupció milyen színű. Vona Gábor az m1 Ma Reggel című műsorában járt Betlen (Bettelheim) Jánosnál. Alább folytatódik a Híradó beszámolója egy-két szükséges javítással.
 
 
 
Nem dolga megítélni Faludy György munkásságát, de az ő értékrendje alján van az, aki felrobbantja Prohászka Ottokár szobrát – jelentette ki Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában annak kapcsán, hogy Szabóné Kocziha Tünde, a Jobbik békéscsabai elnöke cionista, magyarellenes költőnek nevezte a közismert költőt. (Pelle János újságíró később azt hazudta, Faludy Pázmány Péter szobrát "robbantotta fel", nem Prohászka Ottokárét, holott a zsidó szoborromboló maga ismeri be egy interjúban dicstelen tettét.)
Vona hangsúlyozta: Magyarországon kultúrterror érvényesül. Szerinte vannak olyan művészek, akik a csapból is folynak, ilyen például Faludy. Spiró György érettségi tétel, de Wass Albertről (a köztévéhonlap szerint következetesen: Vass) hallani sem lehet, noha az egész ország őt olvassa – szögezte le a Jobbik alelnöke, hozzátéve: az országban az egyszázalékos SZDSZ kultúrpolitikája érvényesül.
Arra a felvetésre, miszerint az MSZP az utóbbi időben egyre gyakrabban tesz olyan kijelentéseket, melyek hasonlítanak a Jobbik rendpárti megnyilvánulásaihoz, Vona Gábor azt felelte: olyan ez, mintha a farkas a bárányok között azt mondaná, szeretne vegetáriánus lenni.
A politikus egyébként tagadta, hogy a Jobbik programját-politikáját a párt a cigánykérdéshez való hozzáállása határozná meg. Példaként említette, hogy a hernádi árvíz során segítséget nyújtottak a lakosságnak.
Beszélt arról is: kíváncsi arra, hogy hatalomra kerülve, kétharmados többséget igénylő kérdéseknél kihez fordul majd a Fidesz, az MSZP-hez vagy a Jobbikhoz. Ami nemzeti érdek, azt a Jobbik megszavazza a parlamentben – szögezte le.
Kiemelte: ami fontos, az a számonkérés. Nem nézik majd, hogy a korrupció szegfű- vagy narancsszínű.
Huth Gergely, a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyettese szerint hozzá jutott el először az elhíresült Peresz-beszéd fordítása. Bár korábban már a Magyar Nemzet is ellopta Hering József hírét, most Huth tett a hazugságra még egy lapáttal, de akkor kérdés: miért hallgatta el?
(Híradó korrigálva)