Bajnai Gordon Andor Lászlót jelöli Kovács László EU-biztos helyére. Az elvtársak hűek maradnak egymáshoz, egyik kommunistát váltja a másik.
A jelölt közgazdász. A Marx Károlyon végzett, később tanított is az egyetemen. Andor László 2004-től részt vett Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök gazdasági tanácsadó testületének munkájában is. Olyan sikeresen adta a tanácsokat a levitézlett miniszterelnöknek, hogy jelen pillanatban a Közép-Európai országok között az utolsók vagyunk. Mind gazdaságilag, mind erkölcsileg.
Az MSZP közgazdasági tagozatának alelnöke, bár ő maga a pártnak nem tagja, feltehetőleg a regionális ügyeket viszi majd az Európai Bizottság tagjaként.
Andor László 2005-ben az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank igazgatója lett, EU-biztos jelölését pedig az MSZP elnökségének többsége támogatta, szemben Veres János fémgyűjtővel és négy másik jelölttel szemben.
Andor László az Eszmélet című egyszerűen szélsőbaloldali, marxista újság főszerkesztője.
A lap 2008. téli számában Hajdú János fejti ki véleményét arról, miért sikeres a német szélsőbaloldali Die Linke, melynek szerepvállalása a német politikai közéletben szerinte azt mutatja, hogy "Magyarországon is - csakúgy, mint több más európai országban - égető szükség lenne (...) ilyen vagy ehhez hasonló politikai kezdeményre".
A folyóirat 2009. tavaszi számában, Lucien Séve: A XXI. század kommunizmusa című tanulmányának szerkesztői bevezetőjében olvasható: „a kommunizmus bukásáról értelmetlen beszélni. Ha ma a kommunizmusnál kevesebbet tűzünk ki célul, akkor a mindent elfogadó szociáldemokrácia sikamlós lejtőjére jutunk. A cselekvés érdekében a párt hagyományos vertikális-hierarchikus szerveződése helyett horizontális, hálózatszerű szervezeti formákat kell előnyben részesíteni.”
A jelölt kiállt a vörös csillag védelmében, és támogatójával, Gyurcsány Ferenccel közösen lépett fel a kommunizmus nemzetközi jelképeinek védelméért 2004-ben. Egy betiltott jelképért küzdöttek, melynek a védelme alatt 100 millió embert öltek meg vagy tettek tönkre egy életre.
Ha mégis őt küldi (li)Bajnai Gordon és az MSZP Brüsszelbe, az felér egy hazaárulással.
2009-ben még mindig olyan személyek lehetnek a magyar közéletben-politikában, akik nyíltan felvállalják a kommunizmust, az 1956-os forradalom leverését is helyesnek tartják.
Bízom benne, hogy jövő tavasszal a magyar társadalom már felnő ahhoz a feladathoz, hogy tudjon dönteni: a kommunisták vagy a jövő…
A jövőnkről mi döntünk, döntsünk helyesen 2010 tavaszán.
Szebb jövőt!
Kovács Rajmund
megyei alelnök
Jobbik Veszprém Megye