Korábban írtuk: A Jobbik elnöke szerint az ellenzék vezére tudja, mit kellene tennie, de nem mozgásképes, így nem marad neki más, csak a szép szavak.
A Magyar Gárda társadalmi kérdést vetett fel, amit nem lehet jogi úton megoldani. Önmagában az, hogy a Magyar Gárda ügyét jogi útra terelték, abszurd – jelentette ki Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában.
Vona a Legfelsőbb Bíróság tegnap hozott ítélete kapcsán, melyben megerősítette a Fővárosi Bíróság a Magyar Gárda feloszlatásáról hozott döntését, azt mondta: a bíróság nem volt képes ellenállni annak a nemzetközi nyomásnak, melyről a külföldi sajtó a Gárdáról írott cikkei tanúskodnak.
Fadd, Galgagyörk, Tatárszentgyörgy – sorolta azokat a településeket, melyeken a Magyar Gárda felvonult. Mint mondta: ezeken a településeken a cigányok és a magyarok nem a tábortűznél ültek békésen, hanem már nem tudtak együtt élni, azért hívták le a Gárdát. Hozzátette: a szervezet megjelenésének köszönhető, hogy van rendőrőrs Sajóbábonyban.
Arra a kérdésre, hogy Budaházy György rajta lesz-e a Jobbik listáján, Vona azt válaszolta: a listákat még nem állították össze.
A Fidesz elnökéről szólva úgy fogalmazott: Orbán Viktor tragikus szereplője a politikai életnek. Tudja, mit kellene csinálni, de nem teheti meg. Nem mozgásképes, és aki nem az, annak nem maradnak csak a szép szavak.
Leszögezte: a Jobbiknak nincs nemzetközi megfelelési kényszere.
(Híradó korrigálva)