Az MTV reggeli műsorában Vona Gábor volt a vendég. A videó második felében (4:35-től) elképesztő elszólásra lettünk figyelmesek.
Vona arról beszélt, hogy nincs Európában, talán a világon még egy olyan ország, amely annyira kiszolgáltatott lenne, mint hazánk. Erre a zsidó Betlen rázta a fejét, hogy ez nem így van, ő tudna párat mondani. Ott van például Szomália - mondta a műsorvezető.
Tetszik érteni? Nem érdekel minket Ausztria vagy éppen Horvátország, de még Ukrajna sem. Az biztos, hogy Szomáliában rosszabb élni, ezért ne tessék elégedetlenkedni Magyarországgal kapcsolatban. Etiópia, Csád, Uganda - hosszasan sorolhatnánk azokat az országokat, amelyekhez lehetne hasonlítani. Hiába, hozzájuk képest hazánk egy sikertörténet. Van látszatdemokrácia, csatorna, vezetékes ivóvíz szinte mindenütt, a lepra sem ritkítja a magyarokat, egyszóval tiszta luxus itt élni.
Az eset kapcsán az alábbi kép jutott eszünkbe. Így is lehet kommunikálni a dolgokat, nézzük a jó oldalát! Hazánkban jobb élni, mint Zambiában. De ha minden így megy tovább, még pár év, és fordul a kocka...

Magyari Gábor - Kuruc.info