A rendőrség szerint a családfő gyilkolta meg két kiskorú gyermekét és feleségét Tényőn, majd önmagával is végzett.
Szabadfi Árpád, Győr-Moson-Sopron megye főrendőre kedden 14 órakor kezdődött sajtótájékoztatóján először a korábban elhangzottakat ismertette: Tényőn az Árpád utcából hétfő este 7 órakor bejelentés érkezett a rendőrségre, mely szerint a telefonáló testvérének házában – ahová az ablakon keresztül tudott csak bejutni – 3 holttest van (testvére feleségéé és két lányuké), és rengeteg vér. A rendőrséget értesítő férfi a helyszínen megvárta a rendőröket, ezután kezdődhetett meg a helyszínelés.
Szabadfi a sajtó munkatársai előtt közölte: az első benyomások alapján kijelenthető, hogy három áldozattal kapcsolatban idegenkezűségről lehet beszélni. „Rendkívül megrendítő volt, nem kívánom senkinek” – fogalmazott Szabadfi.
Bánhalmi Zsolt bűnügyi igazgató a helyszínelés részleteiről szólva hozzátette, sokat látott kollégái is megdöbbentek a látványon. Kifejtette: a rendőrök három holttestet találtak a gyerekszobában: az ajtónál feküdt a feleség, a gyerekek beljebb. A férj a garázsban, vértócsában feküdt, mellette egy láncfűrész. A helyszínen találtak még több kést, kis- és nagybaltákat is.
Bánhalmi elmondta, hogy a rendőrök számára már az éjszakai órákban kirajzolódott az a kép, hogy „nem egy ismeretlen tettes által elkövetett bűncselekmény történt, hanem egy szörnyű családi tragédia”. A tanúk kihallgatása, az elsődleges orvosszakértői vélemény és a 16 órás nyomozás alapján a következőképpen rekonstruálták az eseményeket.
A férj reggel 8 óra körül reggelit készített a családnak. Ezt követően már senki sem tudott vele kapcsolatba lépni. A tragédia ez után, de még 9 óra előtt következett be. Az apa először a két kislányt végezte ki saját nagybaltájával, majd ugyanazzal a feleségét is megölte. Ezután öngyilkossági kísérletet követett el: először felvágta az ereit a csuklóján, majd többször mellkason szúrta magát. Mivel azonban még ekkor sem halt meg, beindította a motoros láncfűrészt, amellyel többször megvágta a homlokát, majd pedig a torkára irányította azt. Ezután fél perccel vesztette életét. A halál oka elvérzés volt.
Bár még mindig tart a helyszínelés – tette hozzá Bánhalmi –, minden adat cáfolja külső személy részvételét a tragédiában. A bűnügyi igazgató megerősítette azokat az információkat, hogy a férj az utóbbi hetekben, hónapokban pszichiátriai kezelés alatt állt. Ennek elsődleges oka, hogy hipochonder volt, emiatt lett depressziós, majd skizofrén – mondta. A férjet mindenki példás családapának vélte, „kis defektusokon kívül” semmit nem vett észre senki – fogalmazott Bánhalmi Zsolt.
(MNO)