Számtalan cikkünkben (lásd pl. EZT) foglalkoztunk már azzal, hogy a jelenleginél sokkal szabadabb (önvédelmi) fegyverviselési törvények nagymértékben javítanák a magyarországi bűnelkövetési mutatókat. Ha ugyanis tudnák a T. betörők, rablók, hogy áldozatuk alkalmasint le is puffanthatja őket, háromszor is meggondolnák, megéri-e a kockázatot akciójuk. Szemben a mai helyzettel, amikor semmi ellenállásra nem kell számítaniuk. Plusz, bűnözőinknek úgyis van (feketén beszerzett) fegyverük, így egy jóval normálisabb szabályozás nem járna azzal, hogy őket is felfegyvereznénk.

Libsijeink egyik fő „érve” az, hogy ha engedélyeznék a jónépnek a fegyvertartást, akkor boldog-boldogtalan pisztollyal venne elégtételt sérelmeiért, beköszöntene a Vadnyugat, mindenki mindenkire lőne az utcán. Nos, ezen „érv” nemcsak a fent már hivatkozott cikk 2008-as (és azelőtti) ausztrál, angol, bolgár, német, kanadai és litván adatainak fényében minősítendő hazugnak, hanem a legújabb, 2009-2010-es finn mutatókéban is, amelyek tanulmányozásának és értékelésének egy egész cikket szentelt a finnországi Jobbik egyik legkarizmatikusabb, szellemi vezetője, Jussi Halla-aho. Ő a filozófia doktora, nyelvtudós (angol nyelvű bemutatkozó oldala ITT) – egyszóval, nem a tipikus, a libsik által a nemzeti erőkkel szívesen egybemosott „Kossuth téri huggyosoknak [sic!]” megfelelők egyike.

Az ITT található, angol nyelvű Global Peace Index-ből (világszintű békeindex) kiderül, hogy Finnország a földkerekség kilencedik legbiztonságosabb országa. (A felmérés alapjaiul szolgáló mutatókról, angolul, ITT olvashatunk.) Mindeközben a finneknél – vérzivataros, az oroszokkal szinte állandóan harcban álló, háború esetén csak magukra számító történelmük miatt – gyakorlatilag bárki tarthat bármilyen félautomata lőfegyvert, és ezt a jogot a jelenleg regnáló, döntően jobbközép kormány még csak véletlenül sem akarja megvonni a néptől, a balliberálisok-kommunisták legnagyobb bánatára. (Kapcsolódó, alig két hetes cikk ITT.)

Természetesen mondhatjuk azt, hogy egy fecske nem csinál nyarat – mi van a többi országgal? Mi van, ha a finn adatok csak véletlenül olyan jók, amilyenek? Nézzük hát a listát. Az első helyen Új-Zéland áll, ahol a világ egyik legszabadabb fegyverviselési törvénye van (lásd EZT). A gyakorlatilag mindennemű fegyverviselést megtiltó (lásd EZT) Egyesült Királyság meg a lista, finoman szólva nem előkelő 31. helyén tanyázik, Urugay, Costa Rica és Chile mögött, Botswana és Laosz (harmadik világbeli államok) társaságában.

A Top10-ben még megtaláljuk a szintén megengedő (lásd EZT és EZT) Ausztriát és Norvégiát. Kakukktojásként ott van a mindent tiltó Japán is – de, ha számításba vesszük az igen kemény japán bevándorlási, kitoloncolási szabályokat, azt, hogy a japán nép igen rendszerető, törvénytisztelő és az országban kevés a külföldi, máris érthető lesz, honnan származik ez a helyezés. Az igen megengedő (lásd kapásból a bevezető bekezdést: ahogy ott olvasható, bárkinek lehet fegyvere, akinek nincs priusza, és azt – rejtetten – mindig magánál tarthatja, mindennemű külön indoklás nélkül) csehek a listán a 12-ek, azaz az ő országuk is még biztonságosnak tekinthető.

Ennyit arról a ballib bűnözővédő sirámról, hogy a megengedő fegyverviselési törvények automatikusan vadnyugati állapotokhoz vezetnek. Ahogy jól látható: még csak véletlenül sem.

Fontos: az anyagban a viszonylag előkelő magyar helyezést (20.) komoly fenntartásokkal kell fogadni. A 13. oldalon ui. elmagyarázzák, hogy ez hét hellyel való előrelépést jelent a múlt évi állapothoz képest, amelynek oka a gyilkosságok számának nagymérvű esése, valamint az emberi jogok szélesebb körű figyelembe vétele („Hungary’s score improved and it climbed seven places to reach the top 20, reflecting a sharp fall in the homicide rate and increased respect for human rights.”). Nos, ami az előzőt illeti, mindnyájan tudjuk, hogy az MSZP-féle „rendőrség” milyen szinten művelte az adatok, statisztikák hamisítását (egyik legutolsó, kapcsolódó cikk ITT). Ez a 20. helyezés, finoman szólva, nem tükrözi a valódi állapotokat. Ilyen kozmetikázás nincs a valóban békés és biztonságos Finnország kapcsán. Amely békét és nyugalmat a finnek annak köszönhetik, hogy az övék Nyugat-Európa legbevádorlómentesebb országa, és cigányuk is csak tízezer van. Ez utóbbiakkal is jól tudnak bánni: ha valamelyik kohányt bűnözésen kapják, akkor egyszerűen ott helyben lemészárolják (erre is jó az, hogy ott mindenkinek lehet fegyvere), a rendőrség és az államhatalom passzív segítségével. Nem is nagyon mernek arrafelé pattogni a rohadékok...