Választási együttműködési megállapodást köthet a Tisztelet Társasága (TT) a Seres Mária által vezetett Civil Mozgalommal - értesült a Magyar Nemzet.
Schmuck Andor, a TT ügyvivője elmondta, hogy több civil szervezettel is tárgyalnak, és ilyen az országgyűlési választáson 0,9 százalékot elért Civil Mozgalom is. A lap szerint a Civil Mozgalom támogatná a magát független főpolgármester-jelöltnek tartó Schmuck Andort, azonban a szervezet saját fővárosi listát állítana. Ennek vezetője Schmuck főpolgármesterhelyettes-jelöltje lenne.
A Tisztelet Társasága budapesti központjában egyébként folyamatosan képezik a szervezet aktivistáit, hogy az ajánlószelvények gyűjtését hogyan végezzék.
Schmuck Andor elmondta azt is: ma döntenek arról, támogatják-e az MSZP-ből kilépő kőbányai polgármestert, Verbai Lajost és kampányát. Lehetséges az is, hogy Hajdu László XV. kerületi polgármesterrel is egyeztetnek majd, aki a közelmúltban felfüggesztette MSZP-tagságát a helyi pártszervezetben kialakult nézeteltérések miatt.
Voltak arra vonatkozó pletykák, hogy a TT az októberi választások előtt visszalépne az MSZP javára, ezt Schmuck határozottan cáfolta.
(MTI nyomán)