Talán mondanunk sem kell, hogy balliberális oldalon teljes a felzúdulás a Jobbik „cigánytelepes” ötlete miatt. Rekordokat döntögetnek a témáról írt cikkek száma. A cigányok központi blogja több ilyet is lehozott; ezeknek főleg a –  99,9%-ban nem egyetértő, a rajvédő (a „cigányfajvédő” mókás megfelelője, ezentúl ezt is használjuk) írókat rendesen kiosztó – olvasói kommentárjait érdemes elolvasni. (Példa ITT [több, mint 160 komment], ITT, ITT és ITT [52 megjegyzés].)

Talán mondanunk sem kell, kivétel nélkül minden balliberális cikk pár dologról „nagyvonalúan” megfeledkezett:
- a Jobbik nem akar kivétel nélkül minden cigányt ilyen telepekre rakni, csak a bizonyítottan bűnöző életvitelűeket.
- a párt ötlete hangsúlyozza, hogy napközben el lehet hagyni a tábort, csupán este 10 után kötelező ottmaradni (hogy ti. éjjel ne törhessenek be orkjaink). V.ö. „koncentrációs / haláltábor”...
- az olasz példa, ugyebár, hogy csak egyet említsünk. (Van ezer másik is, pl. Tent City, és persze az önellátó börtönök, a halálbüntetés, a szabad fegyverhasználat, a rendőrre támadók kíméletlenül lelövése és a gyerekkorúak lecsukása mellett, a szabadság, a demokrácia őshazájában, az USA-ban.) Amely kapcsán nem lehet elégszer idézni a Tibori Szabó Zoltán, Szilvássy József, Sárközy Júlia-szerzőhármas által írt, a Népszabadság 2009. augusztus 12-i számában megjelent (eredeti ITT, ha valaki az idézetünk korrektségét ellenőrizni akarja) cikk kapcsolódó részét (kiemelés tőlünk):

Miközben a világkiállításra készülő Milánóban úthengerrel tüntetik el a romák lakta barakklakásokat, az olasz bíróság újabb ítélettel erősítette meg a romáknak a Berlusconi-kormány által 2008-ban bevezetett nyilvántartása törvényességét. A kisebbségi jogvédő és az Európai Parlament tiltakozása hiábavaló volt, az ujjnyomatvételt, a táborokba való kényszerbezárást követően a külföldi, egykori jugoszláviai és román romák közül, aki tehette, Spanyolországban keresett menedéket; az Itáliában maradt 150 ezres, felében olasz közösség helyzete annyit változott, hogy rendőrök őrizte telepeiket nem gyújtják fel, mint 2008 májusában, a nápolyi Porticiben.

Az ígért iskoláztatás, orvosi ellátás, integrálás helyett az olasz hatóságok a romák falak közé zárásával oldották meg a helyzetet. A városi körgyűrűn kívüli, kerítéssel körbevett, fegyveresek őrizte telepeken élők fényképes igazolvánnyal léphetnek ki és be, megszabott órarend szerint, éjszakai táborzárással. A korábban a közlekedési lámpáknál ablakot mosó és kéregető romák így eltűntek a városok utcáiról, és a külföldi, nomád és munkakerülő romák ellen meghirdetett harc nevében a római kormány az olasz állampolgárnak született, dolgozó romákat is táborba szorította - bármilyen állami támogatás nélkül. Amióta nem látni a romákat, a sajtó és a közvélemény is megfeledkezett róluk.”


Értsd: szemben a balliberálisok hazugságával, a derék olaszok nem csupán a külföldi, hanem még az olasz állampolgárságú orkokat is bezárják ezekbe a Jobbik tábor-elképzeléseinél egy fokkal sem barátságosabb, szabadabb (ugyanolyan kijárási tilalom éjjelenként stb.) táborokba. Ráadásul válogatás nélkül, kizárólag faji alapon. Ahogy a dánok is kizárólag származási alapon rúgják ki a korcsaikat (cikk ITT), meg a finnek is ez alapján tiltják ki azokat az üzleteikből (anyag ITT). Hol van ez a Jobbik tervétől, ami „csak” a rendőrség által (!) igazoltan, bizonyítottan bűnözőket kívánna ilyen táborokba kipakolni...

Egy, csak egy, amúgy kőkeményen Jobbik-ellenes cigány volt, aki kifejezetten örül a tervnek. Nem találják ki, ki az: igen, a mi áldott jó Balogh Artúrunk, Mohácsi Viktória párttársa, vezető „értelmiségi”, aki a múltkor oly' szépen "elküldte" Sarkozy-t, azelőtt meg pl. arról értekezett, hogy a megélhetési bűnözést úgymond el kell tűrnünk, mert azt a cigányság jogosan csinálja. Cikke alább (eredeti ITT):

A Jobbik megcsinálja nekünk Cigányországot!
Végre valami jót is hallok a Jobbikos Náci Sertésektől , közrendvédelmi telepeket akarnak létrehozni nekünk cigányoknak.

Máris jelöljék ki legyenek szívesek B-A-Z megyét Szabolcsot meg Hajdút és önként oda is költözök.

Legalább megszabadulok a sok bunkó sertés állat Gádzsótól , meg ők is megszabadulnak tőlem, nem kell egy országban élnünk.

Üdvözlöm a Jobbik ezen döntését. Tessék megcsinálni!

Mi az, hogy ? Nagyon is!

By

Balogh Artúr