Bezár!
2019. augusztus 20., kedd, István, Vajk napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:38 Megfordult az autópályán a szerb kamionsofőr, majd sokkot kapott22:15 Az amerikai kormányzat köszöntötte Magyarországot a nemzeti ünnep alkalmából22:02 Országszerte hőség várható holnap21:50 Zsidótalálkozó Ukrajnában21:31 Transzvesztita világtalálkozó volt Londonban - remélhetőleg jövőre nem nálunk tartják majd ezt is21:19 180-nal csapódott villanyoszlopnak egy BMW-s20:42 Zsidók lemészárlásáról fantáziált egy amerikai - volt is néhány fegyvere20:31 Terroristagyanús marokkóit utasítottak ki Romániából20:02 Megkezdődött a korrupcióval vádolt korábbi elnök pere Szudánban19:05 Németország megmenekült: mégsem kell a szegény fiataloknak horogkereszt alakú körhintán szórakozniuk18:38 Szurkolók vonultak a kutyakínzó nő tanyájához, de rendőreink éberek voltak18:18 "Meghalt" az első gleccser Izlandon17:35 Pokolgép robbant Észak-Írországban, rendőrök voltak a célpontok16:55 Több mint 400 kurdot vettek őrizetbe Törökországban16:07 Seehofernek csak most tűnt fel, hogy Szíriába járnak nyaralni az "üldözött menekültek"
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország ::

Előállították a Véderő vezetőjét - szerinte a Jobbik és az LMP kelt hisztériát

Reklám

Előállították a Magyar Gárdából kizárt Eszes Tamást, a maroknyi Véderő vezetőjét a rendőrök Gyöngyöspatán, és azokat a tagokat is, akik egyenruhát viseltek. A paramilitáris szervezet sport- és riasztófegyverekkel, illetve hatástalanított gépkarabélyokkal akar "kiképző tábort" szervezni húsvét hétvégére. Eszes Tamás előállítását megelőzően, a déli órákban elmondta: ők csak az olcsó telek miatt választották a Heves megyei falut, nem akartak provokálni, a hisztériát pedig szerinte a Jobbik és az LMP kelti.
Riasztófegyverekkel és hatástalanított gépkarabélyokkal fognak gyakorlatozni a hétvégén Gyöngyöspatán a kiképzési táborba érkezett fiatalok - mondta a Hírszerzőnek Eszes Tamás, aki magát a Véderő "századosának" nevezi. A "századost" előállította a rendőrség, az intézkedés során Eszes azt mondta a rendőröknek, hogy saját telkén van, így jogtalan a hatósági fellépés.
A Heves megyei faluban ismét kiéleződtek a feszültségek, miután - a szervezet honlapján található információk szerint - "a fegyelmezett, tisztelettudó" fiatalok kinevelésére törekvő, az eszméiket "az elszakított területeken" is terjeszteni igyekvő, a "magyarellenesség" ellen küzdő, 2008-ban alakult Véderő a hétvégére kiképzőtábort szervezett Gyöngyöspatára.
Eszes a Hírszerző helyszínen lévő tudósítójának azt mondta, hogy a kiképzés nyílt lesz, azaz bárki részt vehet a rendezvényen, aki korábban jelentkezhetett rá - de nézőket nem engednek be a tábor helyszínéül szolgáló, magántulajdonban lévő telekre. Eszes szerint a Véderő tagjainak tartott szűk körű táborok titkosak szoktak lenni - több éve szerveznek ilyen táborokat. A szervező azt nem akarta elárulni, hogy a hétvégi rendezvényen hányan lesznek majd.
A kiképzés folyamán sport- és riasztófegyverekkel fognak célba lőni, hatástalanított gépkarabélyokat fognak szétszerelni és összerakni időre. Versenyeket rendeznek majd, honismereti vetélkedőket tartanak. Eszes szerint azért szervezték meg a Véderőt, mert a sorkötelesség eltörlése óta a fiatalok elpuhultak.
Arra a kérdésre, hogy miért pont Gyöngyöspatát választották, Eszes azt válaszolta, hogy a jobbikos "polgárőrök" felvonulása idején látott egy megindító videót a Youtube-on: eljött a településre, ahol felajánlottak neki egy olcsó telket, amit megvásároltak.
Eszes azt mondta, a rendezvényükkel nem akarták provokálni a helyi romákat, próbálták megnyugtatni a helyi lakosságot, de úgy látja, hogy ez nem sikerült. Arra a kérdésre, hogy milyenek a politikai nézetei, Eszes azt mondta, ő a "nemzeti oldalon áll". Szerinte az utóbbi időben hisztériakeltés folyik az országban, amiért szerinte a jobboldalon a Jobbik, a baloldalon az LMP a felelős.
(Hírszerző nyomán)
Kapcsolódó:
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready