Egész napra megvonták a szót a parlamentben a jobbikos Novák Elődtől, aki egy kézi hangosbeszélővel szólalt fel, hogy így tiltakozzon a kormánypártiak folyamatos bekiabálásai ellen, amivel megpróbálták elnyomni a Jobbik alelnökének beszédét.
Miután hiába kérte az elnöklő Latorcai Jánost, hogy adjanak nagyobb hangerőt a hangszórókra, a jobbikos képviselő nemes egyszerűséggel megafont ragadott, és annak segítségével ismertette gondolatait.


Az utcai tüntetéseket idéző kézi hangosbeszélővel szólalt fel a jobbikos Novák Előd képviselő az Országgyűlés hétfő késő esti ülésén, miután korábban (ld. a lenti videót) hiába kérte az elnöklő Latorczai Jánost, hogy nagyobb hangerőt adjanak a hangszórókra. Novák korábban azt is hiába kérte, hogy biztosítsanak neki tartalék akkumulátort a hivatali tulajdonú laptopjához, mivel nincs konnektor a képviselők padsoraiban, és hajnalokig tartanak az ülések. Novák bírálta az ülést bekiabálásokkal zavaró kormánypárti képviselőket, a "mamelukokat", akik miatt a vitában egymás szavát sem hallják.
Latorczai hiába vonta meg a szót a képviselőtől, Novák nem hagyta abba, saját hangosbeszélőjével beharsogta a termet. Az elnök végül egész napra megvonta tőle a szót, mivel olyan eszközt használt, amire nincs lehetősége. Ez azt jelenti, hogy a hétfői ülésnapon már egyáltalán nem szólalhat fel.
Az ügy előzménye kb. egy órával korábban ez volt:
(Origó nyomán)

Korábban egy karikás ostort is átadott Latorcai Jánosnak Novák, hogy azzal vágjon rendet a hangoskodó kufárok közt