A betöréseket a legifjabbakkal végeztetik el, a városrészen élők már panaszkodni sem mernek. A város a rendőrőrs visszaállítását szorgalmazza - írja a Heves Megyei Hírlap Gyöngyösön még félelem és fenyegetés uralkodik című cikkében.
Az illegális szemételhelyezés és a szabálytalanul tartott állatok is óriási gondot jelentenek Gyöngyös északi részén – derült ki városrészi közbiztonsági fórumon.
Bozsik István az összejövetel kapcsán elmondta: bár súlyos büntetésre számíthat, aki megszegi az állattartási rendeletet, ennek ellenére még mindig sokan figyelmen kívül hagyják a helyi szabályozást. A hatóságok folyamatosan tartanak ellenőrzést, igen gyakran bírságolnak, és ha kell, akkor fel is számolják az istállókat. A jövőre kezdődő szociális városrehabilitáció keretén belül szeretnék megoldani az illegális szemétlerakók felszámolását is, illetve az elhagyott ingatlanok sorsáról is gondoskodnak majd.
Az egyre romló közbiztonság miatt pedig újra visszaállítanák az északi városrészen korábban működő rendőrőrsöt. A tervek szerint húsz egyenruhással biztosítanák a 24 órás szolgálatot.
A területen élők felvetették, hogy sok a kóbor kutya, s panaszkodtak a hangoskodó, pimaszul viselkedő fiatalokra is. Kiderült: a városrészen egyre több a betöréses lopás, amit – a büntetések elkerülése miatt – 14 év alatti fiatalokkal végeztetnek el. A megelőzés és a felderítés segítésére térfigyelő kamerákat helyeznek majd el a területen.
Többen attól félnek, ha nyilvánosan vállalják véleményüket, atrocitásokra számíthatnak. A fórumon ezért nem készíthetett felvételeket az elektronikus média. Ennek kapcsán az alpolgármester megjegyezte: nem engedhetik, hogy a félelem és a fenyegetés legyen az úr, ezért minden egyes bejelentést kivizsgálnak.
(Heol)
Frissítés: Kapcsolódó cikk számtalan plusz hivatkozással többek között arról, hogy a durándai cigányok (róluk van szó) már azért is meggyilkoltak fehér időseket, mert azok rájuk, az Élet Császáraira merészeltek szólni: Így néz ki a cigány Duránda. Meg szórakozásból vertek ájultra egy kisfiút. Hát ilyenek az ottani cigók, természetesen a Két Hét, Rend Van meg hasonlók jegyében – nem véletlen, hogy a helyiek nem mernek névvel nyilatkozni. Félnek, hogy őket is meggyilkolja ez az ember alatti, minden más országban sokkal-sokkal keményebben fogott, gyilkos, kannibál söpredék.