Zoltai pufajkában - zsidó
munkásőrök döntenék el, ki szólhat
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének vezetői levélben fordultak Kövér Lászlóhoz, az Országgyűlés elnökéhez. A Mazsihisz vezetői a külügyi bizottság jobbikos tagjának a napokban megjelent nyilatkozatára utalva azt kérik, hogy a T. Ház a "megfelelő szankcióval" sújtsa az "ilyen személyeket", s ha szükséges, fosszák meg "őket" a bizottsági tagságuktól, felszólalási lehetőségeiktől:
Tisztelt Házelnök Úr!
Minden jóérzésű embert megdöbbentett Gyöngyösi Márton jobbikos képviselőnek a Jewish Chronicle c. újságban tett fajgyűlölő nyilatkozata, amelyet a magyar sajtó is ismertetett.
Ez a nyilatkozat ismételten rávilágított arra, hogy Magyarországon létezik egy olyan társadalmi csoport, amelynek képviselői a Jobbik révén a Parlamentbe kerültek és ezt arra használják fel, hogy gyűlöletet szítsanak, tönkre tegyék (sic!) Magyarország jó hírnevét, és visszavessék országunkat abba a pária szerepbe, amelybe az 1940-es évek tömeggyilkosságai taszították.
Különösen sajnálatos, hogy Gyöngyösi képviselő a külügyi bizottsági tagságát arra használta fel, hogy olyan színben tüntesse fel magát, mintha annak tagjaként az egész bizottság véleményét tolmácsolná, és a többiek is egyetértenének azzal, hogy a zsidóságot és Izraelt gyalázza.
Véleményünk szerint megengedhetetlen, hogy a külügyi bizottság egyik tagja ilyen nyilatkozatot tegyen, ezért kérjük, hogy megfelelő szankcióval sújtsák az ilyen személyeket és ideiglenesen, vagy véglegesen fosszák meg őket a bizottsági tagságuktól, felszólalási lehetőségeiktől.
Biztatónak tartjuk, hogy a KDNP nyilatkozatban ítélte el Gyöngyösi képviselő kijelentéseit. Javasoljuk, hogy a t. Ház kövesse ezt, és mutasson rá arra, hogy nem ért egyet az ilyen megnyilatkozásokkal.
Biztosak vagyunk abban, hogy a magyar demokratikus pártok képviselői képesek együttesen fellépni a szélsőjobb fenyegetése ellen, és ha szükséges a házszabály módosításával fogják biztosítani Magyarország tekintélyének megőrzését.
Mielőbbi intézkedésében bízva, válaszát várva
Tisztelettel
dr. Feldmájer Péter
elnök
Zoltai Gusztáv
ügyvezető igazgató
(Forrás: Mazsihisz)
Kapcsolódó: