Örömmel számolunk be a kedves olvasóknak arról, hogy a rovásírással jelzett zsombói helységnévtáblákat (Szegedtől 15 km-re) március 15-én avattuk fel, melyre délelőtt 10 órakor, a Közösségi Házban tartott iskolai ünnepi rendezvény után került sor.

Örülünk, hogy az ünnepség résztvevői közül is sokan voltak kíváncsiak a – bordányi út felől érkezőket üdvözlő – rovástábla avatására. Gyuris Zsolt polgármester úr mondott beszédet, melyben méltatta a székely-magyar rovásírás kultúrtörténeti jelentőségét. Elmondta, hogy a Jobbik Zsombói Szervezetének kezdeményezését az Összefogás Zsombóért Közhasznú Egyesület és Zsombó Község Önkormányzat is támogatta. A közös összefogás eredményeként a falu másik két bevezető útszakaszán is elhelyezték a magyar és rovásbetűkkel jelzett üdvözlő táblákat.

A fából készült, lézerrel égetett betűket tartalmazó táblák rendkívül szépek lettek. A közelben Szatymazon, Sándorfalván, Hódmezővárhelyen már vannak rovásos helységnévtáblák, igaz, alumíniumból. Algyőn nemrég avattak hasonló, fából készült táblákat. A Székely Himnusz, a Szózat mellett az iskolások előadása keretében a Kormorán együttes „Az Isten ujja” c. dala is elhangzott, majd Gyenes Csaba plébános úr szentelte meg a táblát.
Ezúton köszönjük a Zsombói Önkormányzatnak a színvonalas szervezést, a helyi polgárőröknek és rendőröknek pedig a helyszín forgalommentességének biztosítását. A táblaavatás után a forradalomra és szabadságharcra emlékezve, a templomkerti kopjafánál helyeztük el zsombói szervezetünk koszorúját - írja a Jobbik Zsombói Alapszervezete.