Az EU-nem plakátok miatti, valamint a Clark Ádám téri jogellenes előállításért megítélt kártérítési összegeket szeretné visszaperelni a rendőrség Budaházytól.
A rendőrség felülvizsgálati kérelmet jelentett be a már jogerősen megítélt és ki is fizetett kártérítési összegek ügyében. Szerdára (ápr. 25.) két tárgyalást is kitűztek a Kúrián, az elsőt 10, a másodikat 11:15 órától. Két ügyben, az EU-nem plakátok jogtalan elkobzásáért és Budaházy bilincsben való elhurcolásáért, valamint a Clark Ádám téri jogtalan előállításért megítélt kártérítési összegeket fogják tárgyalni. Mindkét tárgyalást Dr. Mészáros Mátyás tanácsa fogja vezeti, aki már elvett hazafiaktól ilyen jogerősen megítélt kártérítéseket.
Legutóbb Göbl György kártérítési ügyében tartott ugyanez a tanács felülvizsgálati tárgyalást, ahol a rendőrség szintén megpróbálta visszavenni a már jogerősen megítélt összeget. Budaházy György helyzete házi őrizete miatt még nehezebb, hiszen a kényszerintézkedés miatt a hazafinak nincs lehetősége dolgozni. Amennyiben a Kúria visszavonja a már kifizetett kártérítési összeget (amit Budaházy György előzetes letartóztatásának ideje alatt kapott meg a családja), az még nehezebbé teszi az amúgy sem könnyű helyzetben lévő család életét.
Aki tud, vegyen részt a szerdai tárgyalásokon, hogy ezzel is nyomatékosítsuk az eljárás abszurditását! Nem tudhatjuk, vajon a rendőrség hány ügyben nyújt be hasonló felülvizsgálati kérelmet és próbálja visszaszerezni a jogerősen megítélt kártérítéseket. Ez ellen az eljárásmód ellen mindenképp fel kell lépni a tárgyalásokon való részvétellel - olvasható a Szent Korona Rádió honlapján.