"Az "amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra" mondás jegyében a tervezettnél egy nappal előbb látogattam le Kerekibe és a Kék szalaggal a demokráciánkért civil mozgalom képviseletében felavattam a lovastengerész szobrát. Azaz átadtam a milliónyi áldozat és mártír "üdvözletét", akiknek bűnösen és értelmetlenül kiontott vérét jelképezi a vörös festék. A táblát pedig talán nem is kell magyarázni... Megjegyzem, hogy így már teljesen korrekt és kifejező lett a szobor" - büszkélkedik aljas és gyáva tettével Facebook-oldalán a gyurcsányista zsidó.
Zoom
A következő "magyarázatot" fűzte még hozzá:
A tábla hátoldalán hagytam egy üzenetet is, amely így szól: "Minden magyar és nem magyar áldozat, mártír nevében. Minden hazai és európai demokrata, illetve demokratikus szervezet nevében. Minden értelmes, tisztességes ember nevében. A kivégzett matrózok nevében. Az orgoványi áldozatok nevében. Bacsó Béla és Radnóti Miklós nevében. Anyai nagyapám nevében, aki magyar katonaként túlélte a Don-kanyar értelmetlen vágóhídját és azután még hosszú évekig szenvedett Szibériában hadifogolyként. Apai dédszüleim nevében, akiket 1944 telén a zajló Dunába lőttek a nyilasok. A sok tízezer, ártatlan polgári áldozat nevében. A deportált és gázkamrába vetett gyermekek és nők nevében. Az újvidéki hideg napok áldozatainak nevében. A magam nevében. Mert tömeggyilkos háborús bűnösnek nem jár szobor és nem jár tisztelet. Üdvözlettel: dr. Dániel Péter, ember, magyar (a zsidó törvények szerint zsidó) demokrata, európai polgár, férj és ügyvéd, a Kék szalaggal a demokráciánkért civil mozgalom alapítója."
Zoom
Érdemes megnézni a hozzászólásokat is, hadd lássuk, hogyan gondolkodnak e kérdésről szeretett zsidó honfitársaink, akik védelméért oly sokat tett Horthy (el lehet gondolkodni azon, vajon helyesen cselekedett-e):






A zsidó ügyvédi irodájának címe és telefonszáma:
Dr. Dániel Péter
Cím: 1034 Budapest Bécsi út 123. II/11.
Iroda neve: Dr. Dániel Péter Ügyvédi Iroda
Tel: 267-2319
Frissítés: A távirati iroda értesülése szerint a vasárnap felállított alkotást helyi lakosok elvitték a helyszínről, de a festéknyomok jól láthatók a talapzaton.
Zoom
Marton Lajos, Kereki polgármestere az MTI-nek elmondta, a szoborállítók megpróbálták fokozottan őrizni az alkotást a kilátásba helyezett támadás miatt, amelynek hajnali kettőkor még nem volt semmi jele. Vélhetően ezután nem sokkal történt az akció. A helyszínen megtalálták a festékes dobozt.
A rendőrség a helyszínen rögzítette a nyomokat. Az 570 lakosú település csütörtöki testületi ülésén tárgyalja majd az ügyet, bár többet nemigen tehet, minthogy polgárőrökkel is megpróbálja óvni a közterületeit - tette hozzá a polgármester.
Zetényi-Csukás Ferenc, a Horthy István-Mártírok és Hősök Alapítvány elnöke, a rendezvény főszervezője azt mondta, rendőrségi feljelentést tettek, és további jogi lépéseket is terveznek, egyebek között a keletkezett kár miatt. A szobrot ők vették le a talapzatról a rendőri helyszínelést követően. A festéket higítóval leszedik róla, helyreállítják, majd hamarosan visszakerül az eredeti helyére.
Mint kifejtette, elképesztőnek és egyben elkeserítőnek tartja, hogy ilyen megtörténhetett. "Rendkívül primitív cselekedet, ami minősíti az elkövetőt" - tette hozzá, hangsúlyozva, a vele egy nézetet vallók sosem tettek ilyet olyan történelmi személyiségeknek állított szobrokkal, amelyek dicsőítésével nem értenek egyet.
Frissítés2: Az összes Horthy-szobor meggyalázását ígéri a zsidó
Dániel Péter a Hír24-nek nyilatkozva reagált a Goj Motorosok elnökének, Mészáros Imrének a kijelentésére. A szobor avatásakor a motorosok elnöke kilátásba helyzte, hogyha Dániel Péter eleget tesz ígéretének, és tényleg leönti a szobrot vörös festékkel – ahogyan ez meg is történt – akkor „a Goj Motorosokra számíthattok, és gyorsabban megoldjuk, mint a bíróság”. Dániel Péter azt üzente: „Mészáros Imre jobb, ha vigyáz, mert komolyan veszem, és abból rettenetes nagy baj lesz”.
Az ügyvéd állítása szerint nem fél a „mélymagyar újnyilas bunkóktól”, célja pedig az volt, hogy „a magyar társadalmat felrázza végre”. „Eddig 200 remek cikket írtam, amit elolvasott maximum 40 ezer ember az én köreimből. Amit ma hajnalban fél 1-1 körül tettem, az eljut legalább 3 millió magyarhoz.”
Arra a kérdésre, hogy tette nem lesz-e kontratproduktív, és nem szítja-e még jobban az ellenségeskedést, az ügyvéd úgy reagált, „bízom benne, hogy pozitív lesz a hatása, de túl vagyunk már minden olyan határon, ahol ez még fontos lehetne”.
A rendőrségi feljelentésre úgy reagált, legalább 6-7 büntetőügyben folyik ellene jelenleg is eljárás, feljelentette már mindenki Wittner Máriától Lázár Jánosig, így nem érzi tehernek az újabb ügyet, úgy véli, megérte megtenni.
Frissítés3: Jobbik: Nyissák újra az OPNI-t!
Horthy Miklós szobrának mai megrongálása miatt ismételten fölhívjuk a kormány figyelmét az OPNI újranyitásának szükségességére, hogy a jövőbeni károkozások elkerülése végett a szemmel láthatóan mentálisan sérült Dániel Pétert, valamint szellemi példaképét, Gyurcsány Ferencet haladéktalanul be lehessen zárni - írja egymondatos közleményében Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője.
(MTI - Híradó nyomán)