Két hét múlva, június 27-én kezdődik Budapesten a EuroGames, a köznyelvben buziolimpiaként elhíresült rendezvénysorozat. A helyszínei sajnos még nem nyilvánosak - "biztonsági okokból".

Több ezer ilyen hulladék várható
Háromezer fartúró "sportoló" és kétezer kísérő, edző, családtag és szexpartner érkezik Budapestre, hogy ismét bemocskolják a magyarok fővárosát.
– Bár elsősorban a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT-) közösség tagjai számára rendezzük a versenyeket, heteroszexuális sportolók ugyanúgy részt vehetnek rajta. Főleg a csapatsportágakban szoktak szerepelni – mondja László Gábor, a EuroGames 2012 szervezőbizottságának alelnöke, aki azt várja, higgyük is el, hogy normális sportoló beteszi a lábát a ferde hajlamúak kéjtanyájára.

Bárki részt vehet - ha van gyomra hozzá
A rendezvény "komoly múltra" tekint vissza: először 1982-ben, San Franciscóban szerveztek sportversenyeket ratyiknak, aztán tíz évvel később, EuroGames néven Hágában tartották az első "európai játékokat". Azóta évente más európai országban rendezik, 2004-ben Münchenben már ötvenfős magyarországi csapat részvételével. Azt hazudják, a cél nem az azonos neműek fajtalankodásának, hanem az amatőr sport és az előítéletek elleni küzdelem népszerűsítése - de akkor nem tudjuk, miért mégis "melegolimpiaként" emlegetik, és miért a buzikról szól az egész.
Az EuroGames nem csak sportesemény - áll a Népszabadság reklámcikkében -: konferenciák, kulturális programok és bulik (értsd: beteg orgiák - a szerk.) is tartoznak hozzá.

"Konferencián"
– 2004-ben döntöttük el, hogy ezt a kivételesen jó hangulatú rendezvényt el kell hozni Budapestre is. Pályáztunk, és 2009-ben elnyertük a rendezés jogát, amit Demszky Gábor akkori főpolgármester is támogatott – teszi hozzá László. Vagyis a döntés, hogy Magyarország adhat helyet a rendezvénynek, már azután született, hogy 2008-ban brutális támadás érte a Meleg Méltóság Menetét több tucat felvonulót és rendőrt megsebesítve. – Nem ennek ellenére, hanem részben éppen ezért került ide a EuroGames. Hogy a kelet-európai LMBT-k érezzék, nem hagyták őket magukra – magyarázza a szervezőbizottság alelnöke.
S bár a szervezők szerint azóta a helyzet javult Magyarországon, a biztonság kulcskérdés. Folyamatosan egyeztetnek a rendőrséggel, és egy profi biztonsági csapat is védeni fogja a résztvevőket. Biztonsági okokból nem hozzák nyilvánosságra egyelőre azt sem, hogy pontosan hol lesznek a sportesemények. – Sok olyan visszajelzést kaptunk, hogy nem kellene egy olyan országban EuroGamest rendezni, ahol szétverik a felvonulásokat, ahol a melegek rettegésben élnek. Voltak, akik azt mondták, hogy nem akarnak anyagilag támogatni egy homofób országot – fűzi hozzá. Ennek és a gazdasági válságnak tulajdonítják, hogy a tervezett közel négyezer helyett végül háromezer sportoló érkezik.

Hiába kérte a Jobbik, Tarlós nem tiltotta be
Tavaly Tarlós István főpolgármester közölte: nem fér össze a mentalitásával, ezért nem tudja támogatni a EuroGamest, Klaus Wowereit berlini kormányzó polgármester kérése ellenére sem. Igaz, hogy a fővárosi Jobbik-frakció kérésének sem tett eleget, miszerint „zárja be a kiskapukat a heteroszexuálisokat diszkrimináló, magamutogató parádé előtt, s haladéktalanul vizsgáltassa ki, a rendezvény szervezői kötöttek-e szerződéseket állami vagy budapesti tulajdonú sport- és egyéb létesítmények használatára”.
Néhány ellenzéki és számos külföldi politikus azonban támogatja a budapesti EuroGamest. Eljön a dán sportminiszter, támogató levelet írt Androulla Vassiliou, az Európai Bizottság tagja, Greg Dorey korábbi brit nagykövet, Alexander Stubb volt finn külügyminiszter és a londoni olimpia szervezőbizottsága is.
– Amikor a sportolók megkérdezik tőlünk, hogy meg merjék-e fogni egymás kezét az utcán, azt mondjuk nekik, hogy nyugodtan – vetíti előre László Gábor, hogy mire számíthatunk a legújabb deviáns őrjöngés ideje alatt.
(Kuruc.info - Nol nyomán)