A Csatáry László egykori csendőrparancsnok letartóztatását sürgető aktivistákról készült felvételeket feltöltötték a kuruc.info nevű neonáci hírportálra. A szerkesztők arra kérik az olvasókat, hogy pénzjutalom ellenében szolgáltassanak adatokat az antifasiszta flashmob résztvevőiről. Az antifasiszta aktivistákat máris fenyegetik - olvasható az ATV honlapján.
A kuruc.info nevű neonáci honlapon 100 ezer forintnyi készpénz jutalmat, „vérdíjat” ajánlottak a nyomravezetőknek, akik a Csatáry letartóztatását sürgető flashmob résztvevőiről érdemi információkkal tudnak szolgálni. A kommentelők közben a tőlük megszokott alpári stílusban, de rekord mennyiségben fenyegetőznek „Dunába lövéssel” és „válogatott kínzásokkal” - folytatódik a híradás.
Az internetezők segítségével hamarosan a szervezők többségének az adatait, telefonos elérhetőségekkel, Facebook-oldalakkal együtt nyilvánosságra hozták. Válaszul a flashmob egyik szervezője (s nem mellesleg az Európai Zsidó Diákszövetség elnöke - a szerk.), Gergely Andrea feljelentést tesz a portál ellen - közölte az ATV.
Zoom
Andi Gergely feljelent
"Európában egész egyszerűen elfogadhatatlan a személyes adatok ilyen súlyú megsértése" - vélekedett a szervező.
Magyar bíróság által el nem ítélt, 97 éves embert gyilkosozni, az ajtaján dörömbölni, a lakása előtt kiáltozni viszont egyáltalán nem súlyos, s nem számít a személyes adatok és a magánélet nyugalma megsértésének...
Hasonló lassúsággal, de a HVG.hu is beszámol a felhívásunkról néhány perccel ezelőtt közzétett cikkében:
A Csatáry ellen tüntetőket vadászná le a szélsőjobb
Nyomravezetői díj ellenében keresteti a Csatáry László lakásánál kedden flashmobot rendező aktivistákat a Kuruc.info szélsőjobboldali portál.
A Kuruc.infón szerdán (kedden, de semmi gond - a szerk.) közzétett felhívás szerint a honlap szerkesztői százezer forintot ajánlottak fel azoknak, akik a legtöbb antifasiszta aktivistát beazonosítotják, valamint adatokat gyűjtenek róluk. A felhívás szerint a nyomravezetői díjból 75 ezer forintot egy Amerikában élő magyar férfi ajánlott fel.
A honlapon már most közzétették hat tüntető Facebookos, illetve Iwiwes adatlapját, valamint fotókat és személyes adatokat is közöltek róluk.
(Kuruc.info - ATV  - HVG nyomán)
Kapcsolódó (természetesen továbbra is várjuk az adatokat a magyargyűlölőkről): Keressük a 97 éves Csatáry bácsit zaklató zsidókat (nyomravezetői díjjal) - hét antimagyart már beazonosítottunk