Alább olvasható Orbán Imre, a Jobbik pápai elnöke és Veszprém megyei alelnöke portálunknak küldött beszámolója a devecseri helyzetről. Az előzményekről és a fejleményekről a Kuruc.info adott hírt korábban, a nálunk megjelent felhívásokra sietett számos hazafi a család segítségére (ezúton is köszönjük nekik minden magyar nevében), korábbi cikkünk: "Száz cigány támadt egy maroknyi magyarra Devecserben" - olvasóink segítséget kérnek - fejlemények

Devecser, 2009, a Himnusz alatt ordítozó cigányok. Pedig nem is ellenük vonultak fel a gárdisták: az 1919-es vörös terror áldozataira kívántak megemlékezni, lásd kapcsolódó cikkünket:

Ordítoztak a Himnusz alatt, gyerekgyilkosozták a gárdistákat a devecseri cigányok
Adjon az Isten!
A devecseri lincselési kísérletről a következőket tudom jelenteni:
Devecser Veszprém megye cigányok által leginkább fertőzött városa. A devecseri cigányok egy része, köszönhetően a helyi rendőri vezető gyengeségének, a fideszes városvezető opportunizmusának és a cigány kisebbségi önkormányzat képviselőjének, permanens terror alatt tartja a város magyar lakosságát.
Ez év július 23-án mondvacsinált indokkal /nem fér el a cigány autója az úton a saját háza előtt parkoló magyar autójától/ "belekötöttek" a Devecser, Homok utca 41. szám alatt lakó Bognár családba.
23-án és 24-én még csak verbálisan fenyegették kiirtással a magyar családot, de 25-én szerdán már falkában támadtak annak egyik tagjára.
Az edzésről hazatérő Bognár Balázst 8-10 helyi cigány lapátokkal, botokkal, baseball-ütővel felfegyverkezve támadta meg a nyílt utcán, s csak a szerencsének, valamint a család lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem történt tragédia.
A kiabálásra az utcára ment Bognár Balázs édesapja, akit az egyik cigány lapáttal a lapockáján megütött, s mikor az édesapa megpróbálta lefegyverezni a támadót, valószínűleg késsel vagy tőrrel megvágták a kezét.
A sérültet ellátó feleséget is megtámadta a ház előtt a cigány horda, s csak a család segítségére siető utcabeli magyar férfinak köszönhető, hogy nem történt komolyabb baj.
A család értesítette a rendőrséget és a mentőket. A támadók a rendőrség kiérkezése miatt elhagyták a helyszínt.
Amíg a rendőrség a támadók házához ment, s intézkedett, addig más irányokból újabb cigányok érkeztek Bognárék háza elé, sőt a zajra a már intézkedés alá vont cigányok is újra megjelentek.
Ismételten a családra támadtak, de részben sikerült "lefegyverezni" őket - elvették az egyik lapátot és a baseball-ütőt a támadóktól -, s a testi épségüket védve Bognárék vissza tudtak húzódni saját otthonukba.
Ekkor már több rendőr és a mentő is a helyszínre érkezett.
Az ajkai kórházba beszállították a sérült férjet, és összevarrták a kezét, melyet a szúrás okozott.
Az eset kapcsán a helyi fideszes polgármester, a cigány önkormányzat képviselője és a helyi rendőrőrs-parancsnok arra próbálta rábeszélni a sértetteket, hogy tegyenek úgy, mind ha meg sem történt volna az eset, "ne keltsék a város rossz hírét, ne keltsék a feszültséget".
Mivel a család nem volt hajlandó meghunyászkodni, ezért csoportosan elkövetett garázdasággal vádolták meg őket, s beszállították mindannyiukat az ajkai rendőrségre kihallgatásra.
Míg őket a rendőrségen kihallgatták, addig a család házában házkutatást tartottak, s tárgyi bizonyítékként lefoglalták a cigányoktól elvett lapátot és baseball-ütőt.
Az ajkai rendőrkapitány, dr. Ipsits Csaba a vele történt személyes beszélgetés alkalmával már úgy tálalta az esetet, hogy a tárgyi bizonyítékok Bognárék tulajdonai, ezekkel verték meg a cigányokat...
A kettős mérce, szakmai alkalmatlanság és aljasság eklatáns példája, hogy a sértetteknél házkutatást tartanak, lefoglalják a cigányok által használt támadóeszközöket, s megvádolják a sértettet azok használatával.
A cigányoknál NEM VOLT házkutatás.
A támadó cigányok autóit nem volt hajlandó átnézni a rendőrség, pedig teli voltak vasrudakkal...
A polgármester és helyi rendőrőrs-parancsnok sunyiságára jellemző, hogy Bognár Balázst és a családot vádolták meg az egész üggyel, mondván, minek szították a feszültséget, hagyták volna inkább agyonveretni magukat.
Gerecs István rendőr alezredes, a devecseri rendőrőrs parncsnoka 4-5 házra lakik a sértettektől, mégsem intézkedett, csak akkor jött elő, mikor már nagyobb rendőri erők voltak a helyszínen.
Az ajkai rendőrkapitány megfenyegette a családot, hogy ne merjenek kimenni az utcára, mert előállíttatja őket...
Az ajkai rendőrség megvádolt és rabosított a támadók közül 12 cigányt, a sértett Bognár családot, valamint a segítségükre siető magyar férfit.
A vád csoportosan elkövetett garázdaság.
Az eset kapcsán két cigány esetében történt sérülés, de napokkal a támadás után még látleletekkel futkározik a devecseri cigányok fele az ajkai rendőrkapitányságra...
Devecserben azóta sincs nyugalom.
A Bognár család minden tagját figyelik, követik a cigányok, s csak a rendőri jelenlétnek köszönhető, hogy nem támadtak ismét rájuk. Azóta megfenyegették már a devecseri Jobbik-elnököt is.
Itt tartunk ma, 2012. július 28-án...
A Jobbik Magyarországért Mozgalom Veszprém megyei szervezetei 2012. augusztus 5-én 15.00 órától vonulásos demonstrációval kívánják felhívni a közvélemény figyelmét a cigány-magyar "együttélésre".
Frissítés: Az augusztus 5-i devecseri felvonuláson és demonstráción a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Betyársereg is nagy létszámban részt fog venni - tájékoztatta portálunkat Toroczkai László.
A tüntetés plakátja:

(Kuruc.info)