A magyarországi cionista sajtó természetesen nem verte nagydobra, de a kuruc. info közölte a hírt: Dr. Gerald Toben, 64 éves ausztrál revizionista történészt október 1-jén letartóztatták a Heathrow repülőtéren.

A férfiú Dubaiból szeretett volna az Egyesült Államokba utazni. Németország, ahol a holocaust-tagadás bűncselekmény, letartóztatási parancsot adott ki ellene. Toben ugyanis számos alkalommal közölt az interneten olyan írásokat, amelyekben kétségbe vonta a holocaust-sztori hivatalos változatát. Toben meghallgatása október 17-én volt. A bíróságnak arról kellett döntenie, az érvényben lévő EU jogsegélyegyezménynek megfelelően Nagy-Britannia - ahol a holocaust-tagadás nem törvénybe ütköző cselekedet - kiadja-e Németországnak Tobent.

A történész ügyvédje a meghallgatáson azzal érvelt, hogy kiadni csak akkor lehetne őt a berlini hatóságoknak, ha nézeteit Németországban hirdette volna, illetve ha német weboldalakon jelentette volna meg írásait. Az ügyvéd álláspontja teljesen logikus. Hiszen gondoljunk csak bele: Dr. Gerald Toben /gyakran a Frederick nevet használja/ ausztrál állampolgár, és nézeteit ausztráliai otthonából hirdette. Jó lesz tehát vigyázni, mit írkálunk az interneten: Magyarországon például /eddig még/ nem tilos kétségbe vonni, hogy mondjuk 6 millió embert öltek meg a nácik a gázkamrában, de ha mégis ilyesmire vetemedtünk, bármikor letartóztathatnak, akár itthon, akár másutt, és Németország, vagy más állam, ahol bűncselekmény az ún. "holocaust-tagadás" kérheti kiadatásunkat. Sőt, ezen az alapon az is megeshet, hogy valahol a nagyvilágban letartóztatnak, és Kína kéri a kiadatásunkat, mert valamilyen internetes fórumon kétségbe vontuk Peking Tibet felett gyakorolt uralmának törvényességét, netán a Kínai Kommunista Párt legitimitását. Vagy pedig valamelyik arab ország kéri a kiadatásunkat, mivel szidalmaztuk az iszlám vallást. Elképesztő lehetőségek, Orwell nem is álmodott arról, hogy a gondolatrendőrség egykor ekkora korlátlan hatalomra tesz szert.

Az angol bíróság a döntést az október 17-i meghallgatáson elhalasztotta október 29-ig.
Addig pedig Toben börtönben marad. A vád ellene egészen pontosan: "antiszemita és/vagy revizionista jellegű cikkek közlése az interneten". Ez valóban hátborzongató, hiszen ki mondja meg, mi az antiszemitizmus, illetve a revizionizmus? Bárki, akit ezekben a "bűnökben" elmarasztalnak, öt éves börtönbüntetést is kaphat! A német hatóságok arra hivatkoznak, hogy Toben saját weboldala, vagyis az ausztráliai Adelaide Intézet honlapja, amelyen a kifogásolt írások megjelentek, Németországban is olvasható. Vagyis: vigyázat, mert sok minden, amit az interneten leírunk, valahol a világon törvényt sért, és üldözhetnek érte! És hogy mennyire koncepciós eljárásról van szó, jól mutatják a vád képviselőjének, Melanie Cumbetrlandnak a szavai: szerinte ugyan igaz, hogy a holocaust-tagadás Nagy-Britanniában nem bűncselekmény, de"Toben nézetei a brit antirasszista törvény hatálya alá esnek".
Dr. Gerald Toben egyébként Németországban született, de régóta Ausztráliában él, éppen azért, mert úgy hitte, ott szabad lehet. Ez talán igaz is, csak éppen a világban utaznia nem tanácsos. Toben korábban már egy fél évet ült börtönben Németországban. Tény, ami tény: írásaiban, interjúiban a holocaustot "hazugságnak" nevezte, és azt is állítja, hogy "nincs bizonyíték a zsidók tömeges elgázosítására". Auschwitz pedig szerinte nem volt "megsemmisítő tábor". Mr. Watson, az ausztrál történész ügyvédje az október 17-i meghallgatáson azt mondta a bíróság előtt:"ügyfele nem kívánt sérelmet okozni senkinek", továbbá "nem szélsőjobboldali és nem nacionalista". Teljesen mindegy, micsoda, egyelőre börtönben marad. Ha kiadatása mellett döntenek, akkor hosszú éveket is börtönben tölthet. Hadd lássa mindenki, hogy bűnhődnek az eretnekek.
P.O.