Alább egyik olvasónk monarchista ízű gondolatai. Rengeteg megfontolni való gondolatot ismerhetünk meg leveléből, amit Siklósi András és Sasvári Péter levelezése kapcsán fogalmazott meg, és változtatás nélkül közlünk alább.
A levél:
„Jóságos Isten, irgalmasság Atyja, Mária Szeplőtelen Szűz, a pátriárkák s a szent apostolok közbenjárása által esedezünk Hozzád, vess irgalmas tekintetet Izrael maradékaira, hogy egyetlen Üdvözítőnknek, Jézus Krisztusnak megismerésére eljussanak és a megváltás drága kegyelmének részeseivé legyenek.”
Tisztelt Siklósi és Sasvári Urak!
Leveleiket olvasva arra a döntésre jutottam, hogy tollat ragadok és kifejtem álláspontomat (mely reményeim szerint nem csak az én gondolataimat tükrözi) az úgynevezett „zsidókérdéssel” kapcsolatban. Előre is elnézésüket kérem, ha valamelyiküket megsérteném.
Elsőként Siklósi András a magyar történelem és a zsidóság kapcsolatát boncolgató leveléhez szólnék. Nem óhajtok őstörténeti fejtegetésekbe fejest ugrani, néhány dologra azonban reagálnom kell.
Azt kijelenteni azonban, hogy a Sumér-Káldeus (?) Birodalom magyar fajú lett volna erős túlzásnak vélem. Szemiták rombolták le ez tény. Azonban nem minden szemita zsidó. Ez valahogy mind az antiszemiták, mind a filoszemiták köreiben elfelejtődik.
A Pártus Birodalom is magyar volt természetesen, mint ahogy Jézus is. (?) Ezzel a megállapítással az az egyetlen problémám, hogy egy igazán hívő embernek teljesen mindegy, hogy Jézus Urunk milyen fajú volt. Tanításait tartom elsőrendűen fontosnak. Ettől függetlenül természetesen nem állok ellen az igazságnak, amennyiben az bebizonyosodik.
Tisztelt Siklósi Úr! Amennyiben Jézus Krisztus zsidó volt, úgy ne foglalkozzunk vele?
A kérdésem a következő, a katolikus vallás, avagy a protestáns vallások vannak-e közelebb a szélsőjobb által olyannyira megvetett Ószövetséghez? A kérdés költői, mindenki átgondolhatja. Mint ahogy azt is, hogy melyik felekezetet támogatta a zsidóság. Avagy fordítva. Persze meglehet, hogy én katolikus „zsidó-keresztény” olyan tudathasadásban élek, hogy ezt nem jól látom. A Jezsuita-rendbe 1940-ig nem vettek fel zsidó származásúakat. Csak egy kis adalék. Nehogy a Katolikus Anyaszentegyház legyen a következő felelős. A következő általam értelmezhetetlen tétel Habsburg, későbbi Habsburg-Lothringen uralkodóink elzsidósítása. Rendkívül érdekes. 1848-49 szabadkőműves befolyásoltsága nem kérdéses. Márpedig a szélsőjobb 48-49-et ugyanúgy követendő példának tartja, akár a szélsőbal. Most akkor kiegyeztek velük? A hunmagyar keresztények által olyannyira elítélt szabadkőművességbe lépett be Kossuth Lajos is, akit Önök olyannyira tisztelnek. Széchenyi István mindazonáltal katolikus dinasztiahűségéről tett tanúbizonyságot.
Hogy is van ez? Varrjunk mindent a Habsburgok nyakába?
Tudtommal a kiegyezés után az oktatás és a magyar történelem kérdésköre nem tartozott a közös minisztériumok alá. Akkor most kinek a hibája is a magyar őstörténet elferdítése?
A republikánus Kossuthra hivatkozott Jászi Oszkártól kezdve Rákosiig minden kommunista, baloldali és radikális zsidó elem. És olyannyira gyűlölték a dinasztiát, amit Önök el sem tudnak képzelni. De ebben természetesen egyetértenek ezek szerint. Azért én imádkozhatok Boldog Károly királyunk szentté avatásáért és Zita királyné boldoggá avatásáért? Vagy ezzel hazaárulást követek el?
Siklósi Úr bizonyára ismeri Varga Zsigmond nevét. Az ősmagyar mitológiával kapcsolatban használható és nem utolsósorban jól dokumentált kötetei jelentek meg, melyekben a sumérokkal is foglalkozik. Nem Badiny Jós Ferenc szintjén. Megjegyzem, hogy Varga Zsigmond zsidó származású volt. Ahogy Vámbéry Ármin is.
Jómagam is fontosnak tartom a magyar őstörténetet, ennek tisztázását. Ajánlom figyelmükbe a fentebb említett szerzőket. Illetve a Hol vagy Mezopotámia? című kötetet. Tábori László, Kiss Irén, Csáji László Koppány, Csajághy György írásait. Konszolidált hangnemben és a realitás talaján maradva foglalkoznak a magyar őstörténettel.
De Siklósi Úr szerint Hamvas Bélát is sutba kell vágni, mert ereiben csörgedezhetett zsidó vér?
Sasvári Úr megállapításai modern toleráns álláspontot képviselnek, amit szintén nem tudok realizálni. A modern elmélet a nevelés egyedülvalóságáról pedig egyenesen megrázó számomra magamat tradicionalistának valló fiatalként. Természetesen nem a vér mítosza, ami befolyásolja az ember jellemét. Azonban nem feledkezhetünk meg a szellemről, ami nem csak a környezeti hatások függvénye.
Igenis meg kell vizsgálnunk, hogy a hazai zsidóság egy része (!) milyen mértékben folyt bele az Apostoli Magyar Királyság szétbomlasztásába. Meggyőződésem, hogy jelentős mértékben.
A zsidóság egy részének szerepvállalása 1919-ben és 1945 után elfogadhatatlan és gyomorforgató. A kivizsgálás és akár a felelősségre vonás is helytálló. Mindazonáltal a legnagyobb kárt a magyar lélekben és szellemiségben az elmúlt 20 év okozta, a maga modern, kozmopolita és nem utolsósorban vallási szinkretizmusba torkolló kavalkádjával, amely elsősorban az antitradicionális erőknek köszönhető. Ide értve a neológ zsidóságot is. (Szükségszerűek a témához László András, Buji Ferenc és Baranyi Tibor Imre írásai.)
Lásd: Nemzeti Színház, kereskedelmi televíziók, magyar könyvkiadás egy része. Harcolnunk a szellemiség ellen szükséges, melynek sok nem zsidó kiszolgálója is akad. Bár a televíziót bekapcsolva elég sok olyan arcot pillanthatunk meg, amelyek Bosch vagy Csontváry valamelyik képéről léptek elő. Neveket azt hiszem, mindenki tudna sorolni.
Levelemet nem szeretném hosszabbra nyújtani, amennyiben érdemleges választ kapok, természetesen készséggel válaszolok arra is.
Tisztelettel és Üdvözlettel ajánlom figyelmükbe válaszomat.
Isten óvja a Királyt és a Hazát!
Tisztelettel:
(Név és cím a szerkesztőségben)
(Kuruc.info)
A témával kapcsolatos véleményét ITT tudja bővebben kifejteni. A hozzászóláshoz regisztráció szükséges, melyet ITT tud megtenni. (Jobboldalt, a "Belépés" ablak alatti "Regisztráció" című hivatkozásra kell kattintani!)