Korunk semmibe vesző rohanásának következményeiről beszélt XVI. Benedek pápa a római Spanyol-lépcsőnél, ahol a szeplőtelen fogantatás ünnepén Szűz Mária szobrát koszorúzta meg.
"Ha az angyali üdvözlet most történne meg, a mai újságokban nyoma sem lenne, mivel Szűz Mária és az angyal találkozása teljes csendben történt" - mondta XVI. Benedek a Spanyol-lépcső közelében álló Szűz Mária-szobornál mondott beszédében. A szobrot IX. Pius 1854-ben, a szeplőtelen fogantatás dogmájának kinyilvánításakor állította.
"Pedig néha a nyugodt csend többet ad, mint a lázas tevékenység, amelyben képtelenek vagyunk megállni... Egyedül Isten szeretete töltheti be azt az űrt, amelyet ma az egoizmus az emberek, a családok, a nemzetek és a világ történetében okoz" - tette hozzá az egyházfő.
Hangsúlyozta, hogy a "hamis orvoslás" - mint például a kábítószer - "a semmi poklába taszítja az embert".
XVI. Benedek pápamobillal tette meg az utat a Vatikán és a Róma központjában levő Szűz Mária-szobor között, az olasz főváros vásárlóutcáin keresztül. A karácsonyi vásárlást megszakítva ezrek siettek a Spanyol-lépcsőhöz üdvözölni az egyházfőt. Olaszországban december 8. állami ünnepnapnak számít.
(MTI)